Manchester City priredio nezapamćeno poniženje Srbiji, Beogradu i Crvenoj zvezdi

Nema interesa za Zvezdu

Manchester City priredio nezapamćeno poniženje Srbiji, Beogradu i Crvenoj zvezdi

Midhat Šljivak

Aktuelni prvak Evrope Manchester City u srijedu će u Beogradu odigrati posljednji meč grupne faze Lige prvaka. Kako su se Građani već plasirali dalje s pet pobjeda, navijačima ovog tima putovanje u Srbiju nije interesantno i gosti iz Manchestera neće imati podršku s tribina.

Crvena zvezda dočekuje Manchester City u posljednjem šestom kolu grupe G Lige prvaka. Za oba tima je ovaj meč poprilično nebitan. City se već plasirao u nokaut fazu, a crveno-bijeli nemaju više šansi za treće mjesto koje vodi u Evropsku ligu.

I dok se navijači Crvene zvezde pripremaju za spektakl, gosti iz Manchestera neće imati podrške. Dolazak u Beograd i Srbiju na meč sa Crvenom zvezdom apsolutno nikome nije bio interesantan.

City je potvrdio da obustavlja prodaju paketa ulaznica za gostovanje u glavnom gradu Srbije. Interesa gotovo da nema i od organizovanog dolaska neće biti ništa.

Objašnjenje za ovakvu situaciju je sasvim jasno. Utakmica je nebitna i bez rezultatskog značaja, a Engleze i ne privlači dolazak u Beograd u ovom trenutku.

Oglasi

Svi oni koji su eventualno ranije kupili ulaznice bit će kontaktirani od strane kluba kako bi se našao neki alternativni aranžman za putovanje. Ovo je definitivno poniženje za Srbiju, Beograd, ali i Crvenu zvezdu koja nije očekivala ovakvu reakciju iz Manchestera.

Utakmica Crvena zvezda - Manchester City igra se u srijedu od 18:45 sati i očekuje se da će Pep Guardiola na teren izvesti kombinovani sastav kako bi odmorio igrače za nastupe u Premier ligi.

U narednom periodu Građani imaju veoma zgusnut raspored. Nakon meča s Crystal Palaceom putuju na klupsko prvenstvo svijeta, a po povratku slijedi ludilo boxing daya.

FK Crvena zvezda dobija novog trenera?

Izraelac Barak Bakhar nalazi se pred otkazom u FK Crvena zvezda, a na njegovo mjesto mogao bi sjesti bh. stručnjak Željko Buvač.

Rukovodstvo beogradskog tima nije zadovoljno načinom na koji Bakhar vodi tim. Očekuje se da će on na pauzi postati bivši i da klupu tima preuzme 62-godišnji Buvač.

Sve je navodno završio Marko Marin. Buvač je pristao doći u Beograd i ovo će mu nakon 20 godina biti prvi samostalni trenerski angažman.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

On je prethodno od 2001. do 2018. godine godine sarađivao s Jurgenom Kloppom, bio je desna ruka njemačkog stručnjaka, ali putevi su im se razišli prije gotovo šest godina.

Bh. stručnjak koji je rođen u Prijedoru trenutno je sportski direktor moskovskog Dinama s kojim je ugovorom vezan do ljeta naredne godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bemtemootava
Gle ove **** pink girls izagreba...popusili kitu gdje god su austrougarski konjusari po navici nude guze svima cak i ako ih nitko netrazi...ajde malo kenjajte o izmisljenim kraljevima bez grobova pa se i englezima naguzite jer su vam smislili povijest...
0 3
BosanskaSvedska
Nek city posalje zensku selekciju tima pa da ih pobjede one! A joj traktoristi na aparatima
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi