Najsavršenija prevara ikad viđena u fudbalu: Richards otkrio šta je Aguero radio čak 10 godina!

Englezi ni posumnjali nisu

Najsavršenija prevara ikad viđena u fudbalu: Richards otkrio šta je Aguero radio čak 10 godina!

Endin Čaušević

Sergio Aguero najbolje dane svoje karijere proveo je u Manchester Cityju za koji je nastupao deset godina. Argentinac je ostavio neizbrisiv trag u Engleskoj, no tek sada otkrivena je nevjerovatna prevara koju je Aguero uspio da izvede svih tih godina dok je nastupao na Otoku.

Aguero se fudbalskom svijetu predstavio u Atletico Madridu u koji je stigao još kao tinejdžer, a nakon pet sezona napustio ja španski klub i za 40 miliona eura na ljeto 2011. godine potpisao je za Manchester City.

U Manchester Cityju je ostavio dubok trag i postao najbolji strijelac u historiji kluba s Etihada, te je osvoji skoro sve što je mogao, te jedini trofej koji mu fali je onaj Lige prvaka.

Ovaj 35-godišnjak je u Manchester Cityju proveo čak deset godina, ali tek sada otkriveno je kakvu prevaru je Aguero uspio da izvede što se tiče medija u Engleskoj, te mu je pošlo za rukom ono što nikome ranije nije.

Naime, poznato je da Aguero skoro nikada nije davao izjave za engleske medije, a pred kamerom bi se pojavio tek ponekad u društvu saigrača i rekao bi samo par riječi.

Oglasi

Aguero je od dolaska u Manchester City govorio kako ne priča engleski jezik, a mnogima je bilo nevjerovatno da za deset godina argentinski napadač uopšte nije naučio isti jer nikada nije komunicirao s medijima.

Svi su vjerovali da Aguero zaista ne priča engleski jezik, ali dvije godine nakon njegovog odlaska iz Cityja otkrivena je prava istina.

Naime, Micah Richards koji je igrao s Aguerom u Manchester Cityju otkrio je pravu istinu i priznao da nije istina da Argentinac ne zna engleski jezik. Richards je objasnio da je to sve bila Aguerova prevara i da mu je nevjerovatno da nikad niko od medija nije posumnjao u ono što govori.

"Lagao je da ne razumije i ne priča engleski jezik. Kada bi mu prišao neko od novinara i tražio intervju ili samo kratku izjavu on bi svaki put rekao 'ne pričam engleski'. Evo ja vam kažem sada da to nije tačno", rekao je Richards i dodao.

Oglasi

"On odlično govori engleski i tačno zna šta treba reći. S nama je komunicirao bez problema, ali nije volio da daje izjave. Znao je i neke izraze iz našeg slenga i to vam dovoljno govori. Nevjerovatno mi je kako se izvukao sa svojom pričom, ali svi su mu povjerovali u to. Toliko je bio dobar da je to trajalo deset godina".

Aguero je u dresu Manchester Cityja odigrao ukupno 390 utakmica i postigao je impresivnih 260 golova, te je dodao 73 asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na ljeto 2021. godine napustio je Etihad kao slobodan igrač i potpisao za Barcelonu gdje je igrao tek nekoliko mjeseci, te je bio primoran da završi karijeru zbog problema sa srcem.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rauber_bh
Yebo vas vaša škola. Najsavrseniji ne postoji, ako je savrsen najbolji je ne komparira se.
0 0
DamirS
Tek sam se sad uključio da vidim vijesti iz sporta. Interesuje me ima li išta za Modrića danas.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi