Postignut je pakt o Haalandovom transferu

Sjajan posao Raiole

Postignut je pakt o Haalandovom transferu

A. Čaušević

Erling Haaland će uz Kyliana Mbappea u ljetnom prijelaznom roku vrlo vjerovatno biti najtraženiji igrač na svijetu. 

Borussija Dortmund je prije skoro dvije godine bila brža od svih ostalih te je za "samo" 20 miliona eura dovela Haalanda iz Salzburga i sada njemački klub čeka višestruka zarada.

Posljednjih mjeseci se učestalo spominje da će na ljeto 2022. godine biti aktivna otkupna klauzula u iznosu od 75 miliona eura, ali kako stvari stoje od toga nema ništa.

U subotu su čelnici Borussije demantovali vijesti o klauzuli te da sjajni Norvežanin sigurno neće napustiti klub u slučaju da stigne ponuda od 75 miliona.

Naime, Haalandov menadžer Mino Raiola i generalni direktor Žuto-crnih Hans-Joaquim Watzke su postigli verbalni dogovor o prodaji 21-godišnjeg napadača.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Iz ugovora je izbačena klauzula, dok je Watzke dao riječ da će pristati prodati Haalanda za manje novca nego koliko iznosi njegova tržišna vrijednost.

Inače, Haaland koji je zabio 70 golovo na 69 mečeva za Borussiju se procjenuje na 150 miliona eura. Ugovor mu traje do 2024. godine.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Bolje ti je ostani u dortmundu nego otici u penal madrid.Penal madrid ti je korak unazad u karijeri.Od kako se uveo VAR nema ih ni na mapi,ne mogu grupe lp proci
3 9
denimen9
Prvo Ronaldo i Benzema, sada Mbappe i Haaland. Real nastavlja tačno tamo gdje je stao.
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi