Haaland - Džeko u vrhu napada: Sve je bilo na korak od realizacije
Foto - EPA

Na kraju je otišao u Salzburg

Haaland - Džeko u vrhu napada: Sve je bilo na korak od realizacije

M. Šljivak

Norveški napadač Erling Haaland imao je mogućnost da potpiše za Romu, ali je to odbio.

Danas 20-godišnji napadač je oduševio svijet igrama u dresu RB Salzburga, a zbog austrijskog prvaka odbio je da dođe u Romu.

Otkrio je to nekadšnji fudbaler Federico Balzaretti koji tvrdi da je fenomenalni napadač bio jako blizu dresa Vučice.

"Haaland je bio obećan Romi. Dosta puta smo razgovarali sa njim i njegovim ocem. Međutim, odbio je Romu i Juventus i odabrao je da ode u Salzburg iz ličnih razloga, govori Balzaretti i nastavlja:

"U Italiji bi vjerovatno imao problema na početku i ne bi imao šansu da odmah igra u prvom timu kao u Salzburgu. Njegov naredni korak je bila Borussija. Otišao je u malo jači tim, ali ne iz samog vrha, kako bi se nastavio razvijati. Čini se da je sad spreman za konačan korak", rekao je Balzaretti.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Da je završio u Romi Haaland bi sarađivao sa Edinom Džekom i bilo bi svakako zanimljivo vidjeti ovaj duo u vrhu napada Vučice.

Norvežanin je u dresu Borussije zaista čudesan. Zabio je 41 gol u 42 nastupa i vrlo lako bi se moglo desiti da ga uskoro gledamo u nekom drugom klubu.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Mbappe - Haaland, narednih deset godina vrh sigurno.Ako ih jedan klub kupi, samo tesko zbog pandemije, harali bi svijetom sigurno.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi