Našao se neko da zaprijeti Messiju, a nije Ronaldo: "Da, mogu do Zlatne lopte!"

Kao i uvijek, vrlo iskreno

Našao se neko da zaprijeti Messiju, a nije Ronaldo: "Da, mogu do Zlatne lopte!"

Eldar Ganibegović

Lionel Messi je apsolutni rekorder kada su u pitanju osvojene Zlatne lopte. Ove godine mogao bi dobiti čak osmu, a sada se našao neko, izuzev Cristiana Ronalda, koji je javno kazao da se nada da će on biti taj koji će prestižnu nagradu ponijeti ispred Argentinca.

Jednu fudbalsku eru i 21. vijek definitivno su obilježili Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Njih dvojica zajedno imaju 12 Zlatnih lopti, od čeka Argentinac ima čak sedam po čemu je apsolutni rekorder.

Fudbaler Intera iz Miamija spominje se kao glavni kandidat za osvajanje prestižne nagrade i ove godine, no sada se pojavio neko ko mu je javno zaprijetio.

Naime, norveška gol-mašina i napadač Manchester Cityja, Erling Haaland, smatra da može do Zlatne lopte i vrlo je samouvjeren.

Znam da mogu mnogo da napredujem. Još sam mlad. Ali da, mislim da imam šansu ove godine. Volio bih da me ljudi pamte kao posebnog igrača. To je ono što pokušavam da radim iz sedmice u sedmicu, pokazivati posebne stvari", rekao je Haaland, prenose britanski mediji.

Oglasi

Inače, Lionel Messi se smatra favoritom za osvajanje Zlatne lopte samo iz razloga što je s Argentinom osvojio Svjetsko prvenstvo u Kataru gdje je bio i najbolji igrač.

S PSG-om je u Ligi prvaka ispao u osmini finala i to mu je svakako veliki minus, te ostaje da vidimo šta će biti u konačnici.

Erling Haaland je nakon prelaska u Manchester City porušio brojne rekorde, bio najbolji strijelac Premier lige, te osvojio tripletu s Građanima. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, ceremonija dodjele Zlatne lopte zakazana je za 30. oktobar 2023. godine. 

Top Komentari

Bajernovac
Messi izmislio fudbal za Halanda ..kad je Haland zabio neki dobar gol ili iz slobodnjaka najvise je zabio otpadaka ..sjetite se protiv Leipziga...
1 1
Drakula
Haaland zasluzeno. Svakako je lessi uzeo na prevaru SP. Smijesno svi znaju da lessi uzima isto one godine kad je ronaldo ispred Riberya uzeo. Fuj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije