Dobar izgled je najvažniji: Zmaj se pohvalio novom frizurom pred okršaj sa Lihtenštajnom

Stigne se sve

Dobar izgled je najvažniji: Zmaj se pohvalio novom frizurom pred okršaj sa Lihtenštajnom

Edmir Škorić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 20 sati i 45 minuta početi meč pete runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Lihtenštajna.

Nakon raznih turbulencija i promjene selektora poslije tri uzastopna poraza, Zmajeve čeka nastavak turbulentnih kvalifikacija.

Ne treba niti napominjati kolika je uloga favorita bh. reprezentacije u duelu sa već sada otpisanim Lihtenštajnom koji nema nijednog boda i nijednog datog gola nakon četiri meča, ali kako smo igrali proteklih utakmica, počinjemo da se plašimo da bismo mogli imati problema i protiv ovakvih protivnika.

Uz dužno poštovanje Lihtenštajnu, sve osim sigurne pobjede reprezentacije BiH bila bi zaista sramota, no vidjet ćemo opet kako će se stvari odvijati večeras na terenu pod vodstvom novog - starog selektora Mehe Kodre.

Utakmica u gostima kod Islanda za nekoliko dana trebala bi biti mnogo važnija, ali trenutno je fokus na Lihtenštajnu.

Oglasi

Pobjedom bi se barem malo vratilo samopouzdanje i nada da ćemo na kraju kao drugi izboriti nastup na još jednom velikom turniru, te po prvi put u historiji zaigrati na Evropskom prvenstvu.

Prethodno smo, jasno, igrali na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, ali to je već bilo prije devet godina i odavno je zaboravljeno.

Samu pripremu utakmice sa Lihtenštajnom pokvario je Anel Ahmedhodžić, kojeg je NFSBiH suspendovao jer nije došao na reprezentativno okupljanje i nije se odazvao na poziv selektora. Iako mladi stoper Sheffielda tvrdi da je riječ o povredi, čini se da postoji "nešto dublje" i da se krije nešto u čitavoj toj priči.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Iako se dogodio "slučaj Ahmedhožić", generalno reprezentativci BiH nisu zabrinuti, a neki su dolazak u Sarajevo iskoristili da se ošišaju. Tako je napadač Augsburga Ermedin Demirović označen u Trening centru NFSBiH u Zenici, gdje je dan prije utakmice odlučio da "sredi frizuru".

Bh. napadač na frizerskoj stolici: Objava sa Instagrama

Mnogi reprezentativci trude se što bolje izgledati, što je svakako za pohvalu, ali nadamo se da im je fokus bio i ostao ipak nastup na terenu i da će biti maksimalno motivisani večeras, te da će ostvariti uvjerljivu pobjedu s kojom ćemo dobiti neophodno samopouzdanje pred teško gostovanje na Islandu.

Top Komentari

plemic
dvozubi balansirao glavušu. nemoj slućajno da je večeras podnmetneš pod loptu.
2 0
konjnakvadrat
Treba ovo motkom po ledjima,puca,puca,puca
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti