Demiroviću tuga i očaj u mislima: "Od četvrtka skupljam snage da sebi priznam..."

Srceparajuća objava bh. napadača

Demiroviću tuga i očaj u mislima: "Od četvrtka skupljam snage da sebi priznam..."

Admin Čaušević

Tri dana nakon elimanicije od Ukrajine u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo na društvenim mrežama se oglasio Ermedin Demirović. Otvrio je sjajni napadač dušu i definitivno ganuo srca svih Bosanaca i Hercegovaca, barem onih koji se zaista tako osjećaju.

Bosna i Hercegovina je u polufinalu baraža imala prednost protiv Ukrajine do pet minuta prije kraja, ali su onda stigla dva brza gola i eliminacija popularnih Zmajeva.

Mnogim igračima je poraz teško pao pa je tako Denis Hadžikadunić je zaplakao pred kamerama. Ništa manje nije teško ni Demiroviću.

Jedan od najboljih napadača Bundeslige u ovoj sezoni se o svojim osjećaima oglasio na Instagramu te priznao da mu je jako teško.

Kako je napisao još uvijek ne može da preboli poraz te da mu kroz glavu prolaze tuga i očaj zato što nisu uspjeli obradovati bh. naciju.

"Od četvrtka skupljam snage, prvo sebi da priznam, pa onda i svima ostalima, da nismo uspjeli, a toliko smo željeli.

Oglasi

Imam osjećaj da se taj nesretni poraz nije desio, dok ne izgovorim to naglas, ali nažalost, desio se i to na jako bolan način.

Ne idemo na toliko željeni Euro, što mi itekako teško pada, pogotovo jer se igra u Njemačkoj, zemlji u kojoj i sam igram.

Kao pojedinac sam dao sve što sam mogao, kao ekipa također, ali nekada je potrebno i malo sreće, a mi je definitivno već odavno nemamo!

Tuga i očaj, smjenjuju se u mojim mislima, jer mi je žao sto nismo usrećili naš narod, što nismo uspjeli izdrzati i zajedno slaviti sa navijačima. U cijelom ovom očaju, ipak me tješi jedna stvar - pokazali smo da možemo, da znamo, da želimo i uz podršku navijača, vjerujem da ćemo i uspjeti.

Oglasi

Vrijeme će pokazati jesam li bio u pravu.

Volim te Bosno i Hercegovino, kako god zavrsilo, jer moja si jedna, jedina", naveo je Demirović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Broj reakcija na Demirovićev status je očekivano ogroman, a izdvaja se ona Amara Dedića koji je kratko poručio: "Kad-tad".

Bosne i Hercegovine na velikim takmičenjima nema još od 2014. godine. Za nadati se da će nas prije ili kasnije tamo odvesti mlade snage predvođene Demirovićem, Dedićem, Ahmedhodžićem... 

Top Komentari

user1708890612
Da je postigao gol prije izjednačenja kada ga je Pjanke proigrao bio bi proglasen junakom reprezentacije i BiH. Malo je falilo ali ovi mladi igraci daju nade da ce reprezentacija biti opet jaka i boriti se za direktan ulazak na jednom takmicenju , jer baraž je uistinu za BiH - PEH ili baksuz
1 0
user1706559607
Sta mladi iduci Euro je 2028 hahahahaah ko ziv ko mrtav bolan ,Demirovic ,Ahmedhodzic,Hadzikadunic tada vec oko 30 godina znaci ako odu jednom jos to je to,,da oni imaju sad 19,20 pa bi rekao mogu otici 2,3 puta naEuro ,,zato 2028 jos jednom ili nikad ,,najveci poraz je sto sad nisu otisi,,zavrsena prica vise o fudbalu,,dosta 30 godina ista prica,,bazirati se na kosarku i rukomet gdje se Euro igra svake 2 godine tu smo konstantni i mozemo ih uvijek Gledati,,a ne ove luzere u fudbalu,,nek ovaj Euro gledaju kako Slovenija bez i jedne zvijezde i Albanija igraju svim srcem u Njemackoj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi