Ervin Zukanović u Anderlechtu mijenja još jednog Bosanca?
Zukanović bi u Anderlechtu mogao zamijeniti Igrača broj 6 koji je fokusiran na prepisku s Jelenom Karleušom i ne pojavljuje se na pripremama belgijskog kluba.

Na meti belgijskog kluba

Ervin Zukanović u Anderlechtu mijenja još jednog Bosanca?

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Ervin Zukanović do kraja januarskog prelaznog roka će prema svemu sudeći napustiti Genovu jer se nije previše naigrao u dresu italijanskog kluba u prvom dijelu sezone.

Zukanović se već sedmicama povezuje s mnogim italijanskim klubovim, a navodno Genova je najviše pregovarala s Empolijem i Udineseom. No, čini se da se klubovi nisu mogli dogovoriti oko visine obeštećenja zbog čega je Zukanovićev klub na kraju odlučio da se povuče iz ovih pregovora.

No, interesa ne manjka za iskusnog 31-godišnjeg defanzivca, a sada su se pojavile špekulacije da bi on mogao da se vrati u Belgiju. Zukanović je u Belgiji s dosta uspjeha nastupao za Kortrijk i Gent, a sada se nalazi na meti najvećeg kluba iz ove zemlje Anderlechta.

Belgijski mediji objavili su da je Anderlecht već kontaktirao čelnike Genove i poručio im da žele dovesti Zukanovića. Klub je nedavno angažovao još jedno pojačanje u odbrani, a to je Kara Mbodji, no čini se da im on neće biti dovoljan. Navodno, Zukanović bi u klub mogao doći kao zamjena za još jednog bh. fudbalera, a to je Igrač broj šest.

Igrač brojem šest već danima nalazi se u centru skandala oko afere sa srbijanskom pjevačicom Jelenom Karleušom. Mediji u Belgiji prenose da je najviše fokusiran na prepisku s njim i da se na pripremama Anderlechta uopšte ne pojavljuje.

Bh. fudbaler je javio da je bolestan i da trenutno ne može trenirati, no sve je manje onih koji vjeruju u to. Belgijski mediji prenose da ne bi bilo čudo da Igrač broj šest napusti Anderlecht do kraja januara zbog svih skandala koje je napravio u posljednjim mjesecima, a posebno na sve ovo što se trenutno dešava s Jelenom Karleušom.

Tako bi zamjena za Igrača broj šest mogao biti iskusni Ervin Zukanović koji bi sigurno bio sretan da napusti Genovu jer je u tekućoj sezoni odigrao svega osam utakmica u dresu italijanskog kluba. Navodno, i sam Zukanović je poručio da nema ništa protiv povratka u Belgiju, te da bi radije prešao u Anderlecht nego ostao na Apeninima.

Prandelli želi da Zukanović ostane, ali teško da će se to desiti

Zukanović je posljednjih sedmica iz dana u dan punio medijske stupce u Italiji. Nakon polusezone za zaborav, reprezentativac naše zemlje se dovodio u vezu s brojnim klubovima, kako iz Italije tako i ostalih zemalja.

Tako barem izvještavaju mediji s Apenina, prema čijim je tvrdnjama Genoin trener Cesare Prandelli izrazio želju da, ipak, zadrži našeg nogometaša u svojim redovima, pa je tako transfer navodno blokiran.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Za Zukanovićeve usluge prethodnih sedmica su se interesovali Udinese, Bologna, Trabzonspor, pa i SPAL kojem je navodno bio najbliže.

Sarajlija u Italiji nastupa od 2014. godine i do sada je, prije nego što je došao u Genou, igrao za Chievo, Sampdoriju, Romu i Atalantu. Ranije je još bio član Genta, Kortrijka, Eupena, Dendera, Veleža...

Top Komentari

igepa
igrac sa brojem 6 vam mamu jebo jeste vi sportski portal il estradne novosti
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi