Esad Selimović obavio prozivku, odazvalo mu se 29 igrača
Pet nogometaša napustilo je ekipu Olimpika, a za sada jedino pojačanje je povratak Fadila Čizmića.

FK Olimpik startao sa pripremama

Esad Selimović obavio prozivku, odazvalo mu se 29 igrača

E. Oštraković

Kao i nekoliko drugih prvoligaša i ekipa Olimpika danas je startala sa pripremama za novu sezonu.

Trener, Esad Selimović obavio je prozivku, a odazvalo mu se ukupno 29 nogometaša, od kojih su tri golmana i čak 11 juniora.

Pet nogometaša napustilo je ekipu Olimpika, a za sada jedino pojačanje je povratak Fadila Čizmića.

"Odazvalo se 29 igrača, od tih 29 igrača, tri su golmana i 11 juniora. Uglavnom ostao je kostur ekipe. Sad za sad je samo Fadil Čizmić tu, novi stari igrač našeg kluba. Dejan Uzelac, Đoko Milović, Mile Pehar, Emir Jusić i Adnan Osmanović su dosad napustili klub, vidjećemo tokom priprema, možda se pojavi još koje pojačanje, sve zavisi od kvalitete igrača.", rekao je Selimović i zatim dodao:

"Tu smo do 15. jula nakon čega idemo na Vlašić gdje ćemo ostati desetak dana. Poslije toga se vraćamo ovdje i nastavljamo do početka prvenstva. Nismo zakazali prijateljske utakmice, imamo par turnira koje ćemo odigrati. Vidjećemo sve u toku priprema, dodao je trener Olimpika i zatim govorio o borbi za prvo mjesto nakon dvije sezone u kojima su prvenstvo okončali na drugom mjestu", rekao je Selimović.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Na pitanje o ambicijama, bio je jasan.

"Uvijek postoje ambicije da se bude prvi međutim to ne može niko garantovati, ali ja kao trener želim prenijeti na igrače da na svakoj utakmici idemo na pobjedu. Naravno, ne mogu da razumijem trenera, a pogotovo igrače koji ne vole uspjeh i koji ne vole da se takmiče za prvo mjesto. Mi ćemo sve učiniti za to. Od prošle godine sam primijetio da Jedinstvo ima kvalitetnu ekipu kao i TOŠK. Ovo ostalo nisam baš gledao", izjavio je Selimović za zvaničnu Facebook stranicu FK Olimpik.

Top Komentari

BJB1
Dabogda ispali Esadeeeeee,popisamo ti se na klub
2 0
forza_juve
Sabitiztarcina
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi