Euforija drma Benevento: Idemo uzeti 30 bodova!

Dobili Chievo

Euforija drma Benevento: Idemo uzeti 30 bodova!

E. Škorić

Benevento je jučer stigao do prve, historijske pobjede u Seriji A i već najavljuje spektakl u drugom dijelu sezone.

Benevento je zakovana za dno, a jedini bod prije ovog vikenda osvojio je protiv Milana, kada je golman u 94. minuti zabio za 2:2.

Sada je stigla i prva pobjeda, pošto je Benevento s 1:0, golom Massima Code, slavio protiv Chieva.

"Zaslužili smo mi pobjedu i ranije, tako da se nadam da će nam ova tri boda biti poticaj koji nam je potreban", rekao je trener Beneventa Roberto De Zerbi pa nastavio:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Znam da je ludo reći da vjerujem u opstanak, ali i treneri i igrači uvjereni su da mogu svakoga dobiti. Vidjet ćemo što će se dogoditi, idemo sad uzeti 25 do 30 bodova."

Benevento je na 11 bodova zaostatka za ekipama koje su izvan opasne zone, no nikada nije vladala veća euforija, optimizma ne nedostaje, pokušaće da naprave čudo i spase se ispadanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi