Historija je ispisana: Benevento je pobijedio!

Prvi trijumf malog tima

Historija je ispisana: Benevento je pobijedio!

Midhat Šljivak

Benevento je pobijedio! Mali tim koji je u prethodnih 18 utakmica upisao samo jedan bod, danas je na svom terenu u 19. kolu savladao Chievo sa 1:0.

Ova ekipa je tokom sezone bodove gubila na nevjerovatan način. Jedino su uspjeli otkinuti bodove lošem Milanu, a danas je ispisana historija.

Trenutak odluke u ovom duelu desio se u 64. minuti. Coda je pogodio mrežu Chieva za veliku pobjedu Beneventa, prvu u historiji u Seriji A.

U ostalim mečevima odigranim danas bilo je golova. Udinese je nastavio seriju pobjeda na gostovanju u Bologni (1:2), Cagliari je slavio na gostovanju u Atalanti (1:2), dok je Sampdoria dobila SPAL sa 2:0.

Serie A, 19. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma - Sassuolo 1:1
Atalanta - Cagliari 1:2
Benevento - Chievo 1:0
Bologna - Udinese 1:2
Sampdoria - Spal 2:0
Torino - Inter 0:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi