Kvalitet uvijek ispliva: Najbolji igrač Beneventa pravi transfer života

Ciciretti na korak od Napolija

Kvalitet uvijek ispliva: Najbolji igrač Beneventa pravi transfer života

Čini se da će Benevento u januaru ostati bez jednog od rijetkih fudbalera koji su pokazali da zaista imaju kvalitet igrati u Seriji A.

Najbolji igrač ovog klua Amato Ciciretti uspio se izdići iz sivila svog kluba koji je poobarao sve neslavne rekorde kako u Italiji, tako i u Evropi i sada se nalazi na jedan korak od transfera života.

Ciciretti je očigledno fudbaler čiji su kvaliteti iznad Beneventa i zaslužuje igrati u boljem klubu, što su uočili i u Napoliju. Jedan od najboljih italijanskih klubova već je kontaktirao Cicirettija i tamošnji mediji pišu da je transfer pred realizacijom.

Ovaj fudbaler je navodno već dogovorio prelazak u Napoli, u koji će doći kako bi upao u napadačku rotaciju i bio dostojna zamjena za Mertensa, Insignea i Callejona.

Ciciretti je postigao dva gola u Seriji A i to protiv Juventusa i Sampdorije, a po svim ocjenama je daleko najbolji igrač svog kluba u ovoj sezoni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Amato Ciciretti ima 23 godine i prošao je omladinske selekcije Lazija i Rome, s kojom je bio pod ugovorom od 2012. do 2015. godine. Međutim, nije odigrao nijednu utakmicu za rimski klub koji ga je slao na posudbe u nižerazredne klubove poput Carraresea, L'Aquile, Pistoiesea i Messine.

Ciciretti je ugovorom za Benevento vezan do kraja sezone, a još uvijek nije poznato koliko će finansijski iznositi ovaj transfer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi