Trener je na teren poslao Prevljaka i to se ispostavilo kao najbolje što je mogao uraditi!
Drugi gol u posljednje dvije utakmice za Smaila Prevljaka.

Odmah mu se Smail odužio golom

Trener je na teren poslao Prevljaka i to se ispostavilo kao najbolje što je mogao uraditi!

E. Ganibegović

U okviru 29. kola belgijske Jupiler pro lige Eupen je na domaćem terenu odigrao navjerovatan meč s Oostendeom. Bilo je 4:4, a bh. napadač Smail Prevljak bio je jedan od junaka domaće ekipe.

Krenimo redom. Već u 12. minuti gosti su došli u vodstvo preko Ambrosea koji je pogodio s 11 metara.

Tanghe dobija crveni karton i ostavlja goste na cjedilu u 40. minuti, a to je Eupen iskoristio već u nadoknadi prvog dijela i preko Gassame stigao do izjednačenja.

Igrala se 55. minuta kada je trener domaćih u igru odlučio ubaciti Smaila Prevljaka i to umjesto Bessilea. Poveo je zatim Oostende preko Ndicke Matama, no samo tri minute kasnije domaćinu se ulazak Prevljaka isplatio.

Dijete Igmana iz Konjica je na asistenciju Gassame u 59. minuti bilo strijelac gola za novo izjednačenje, no rezultat 2:2 nije dugo bio na semaforu.

U 61. minuti Hornby postiže gol za novo vodstvo Oostendea, ali onda domaći tim pravi preokret. Vodstvo Eupenu donijeli su Lambert i Charles-Cook golovima u 77. i 84. minuti.

Oglasi

Kada se činilo da će domaći tim doći do prijeko potrebna tri boda, hladan tuš u 97. minuti. Bivši igrač Željezničara, Matej Rodin, pogađa za 4:4. 

Nas itekako može da raduje forma Smaila Prevljaka. Prošlu utakmicu je igrao posljednjih pola sata protiv Royale Uniona i pogodio u porazu 2:1, te je ovo druga utakmica u nizu na kojoj je strijelac.

Eupen je ispustio važna dva boda u borbi za ostanak u društvu najboljih.  Sada su 14. s 279 bodova, dok je Oostende dvije pozicije niže s 24.

U tridesetom kolu Prevljak i Eupen će u goste kod Genta, dok će Oostende na domaćem terenu igrati duel protiv Westerloa. 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Jupiler Pro League, 29. kolo:

Eupen - Oostende 4:4 (Gassama 45+3', Prevljak 59', Lambert 77', Charles-Cook 84'; Ambrose 12' (P), Ndicka Matam 56', Hornby 61', Rodin 90+7')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi