Džeko vjeruje u Zmajeve: Možemo na EP ako budemo pravi i na najvišem nivou

Oglasio se i naš kapiten

Džeko vjeruje u Zmajeve: Možemo na EP ako budemo pravi i na najvišem nivou

Endin Čaušević

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine saznala je danas rivale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Novo izdanje Evropskog prvenstva će se igrati 20204. godine, danas je u Frankfurtu održan žrijeb grupa, te su i Zmajevi saznali svoje favorite.

Bh. reprezentacija će u kvalifikacijama za EP igrati u grupi J, a protivnici naše selekcije će biti Portugal, Island, Slovačka, Luksemburg i Lihtenštajn.

Jasno je da je naš tim dobro prošao u žrijebu i da sigurno imamo šanse da se konačno plasiramo na Evropsko prvenstvo.

Portugal će očekivano biti favorit za prvo mjesto, no i druga pozicija donosi direktan plasman na EP i tu ćemo sigurno voditi veliku borbu sa Slovačkom i Islandom.

Nakon današnjeg žrijeba u Frankfrutu oglasio se i kapiten naše reprezentacije Edin Džeko koji će očito i u narednom ciklusu predvoditi Zmajeve, te se nadamo konačno dobiti krunu reprezentativne karijere odlaskom na Evropsko prvenstvo.

Oglasi

Džeko je poručio da je grupa dosta izjednačena, ali da naša selekcija ima dobre šanse da se borti za drugu poziciju.

"Grupa je dosta izjednačena i biće tu više ekipa koje će se boriti za drugo mjesto, jer možemo reći da je Portugal veliki favorit za prvu poziciju. Što se tiče ostalih ekipa, smatram da možemo igrati sa svima i imamo realne šanse da napravimo dobar rezultat i budemo među prve dvije ekipe", rekao je Džeko i dodao.

"Naravno, to važi samo u slučaju da mi budemo pravi i na najvišem nivou. Imamo protivnike protiv kojih se može igrati i najbitnije je da budemo spremni i da ni jednu utakmicu ne potcjenjujemo. Radujemo se predstojećim kvalifikacijama i nadam se da ćemo ostvariti uspjeh".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije će se igrati 2023. godine u martu, junu, septembru, oktobru i novembru, a njih neće igrati domaćin Njemačka koja je kao domaćin već osigurala pravo nastupa na turniru.

Tačan raspored, odnosno datumi i satnica utakmica u kvalifikacijama biti će naknadno određeni.

Top Komentari

SarajFK
Samo izbaciti ovog klocinu, pijanicu i rupetinu sehica, gnjojaka i jos neke njima slicne uhl**** i BICEMO PRVI!!!
1 8
Fixa
Odvedi nas na EURO i rahat se oprosti
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi