Dok je cijeli svijet uz Ukrajinu, navijači Crvene Zvezde pjevaju u slavu Rusije i Srbije

Na meču protiv Voždovca

Dok je cijeli svijet uz Ukrajinu, navijači Crvene Zvezde pjevaju u slavu Rusije i Srbije

Eldar Ganibegović

Crvena Zvezda danas je kao gost s 0:3 savladala Voždovac u 25. kolu srbijanske Superlige.

Poveli su gosti preko Ivanića u 35. minuti, da bi u drugom poluvremenu domaći tim dovršili Katai i Omoijuanfo.

Ovom pobjedom Crvena Zvezda je, barem za kratko, preskočila Partizan na tabeli i sada ima 66 bodova, bod više od svog gradskog rivala.

Partizan igra svoju utakmicu u ovim momentima, a nakon prvih 45 minuta vodi s 1:0 protiv Mladosti, te ako tako ostane vratit će se na prvo mjestu. 

Što se tiče same utakmice protiv Voždovca, viđene su i  scene kojima nije mjesto na fudbalskim terenima. 

Naime, u jeku ruske agresije na Ukrajinu, dok cijeli svijet stoji uz napadnutu zemlju, navijači Crvene Zvezde, popularne Delije, pjevaju u slavu Rusije i Srbije.

Oglasi

Pogledajte o čemu se radi.

Podsjetimo, na meču protiv Partizana u prethodnom kolu Delije su napravile koreografiju groblja s bojama ukrajinske zastave, ali nije jasno da li se odnosilo upravo na Ukrajinu ili se radilo o sceni iz kultnog jugoslovenskog filma "Maratonci trče počasni krug".

To je komentarisao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Histeriju protiv naše zemlje možete vidjeti i na primjeru jučerašnje utakmice na Marakani. Neko prikaže Panteliju i Maratonce, a oni vam pričaju o Ukrajini i ne znam čemu… Tako je bilo i o izmišljenom avionu koji ide po košarkaša Petruševa, to je bilo u lažnoj vesti u našim medijima, kako ne podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine", rekao je Vučić.

Iako je koreografija Delija bila nejasna, današnji povici bili su itetkako jasni.

Top Komentari

Husrefbeg22
Predlazem da sposrtsport.ba predtsane da objavljuje bilo kakve sportske ili nesportske vijesti o fasistickim klubovima iz Srbije.
19 1
Malmi_Suomi
To su ti poznati RUSO-SRBI bratski narod ha ? Pokakim ja i jedne i druge onako " bratski". SLAVA UKRAJINI-:)
14 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti