Šok na Goodisonu: Everton dobio nezapamćenu kaznu za Premiership!

Zbog kršenja pravila

Šok na Goodisonu: Everton dobio nezapamćenu kaznu za Premiership!

Endin Čaušević
Teme:

Everton već nekoliko sezona muku muči u Premiershipu u kojem se prethodne dvije godine spašavao u posljednjem kolu, ali čini se da je za klub s Goodisona sada stigla situacija iz koje će se teško izvući.

Čelnici Premiershipa objavili su danas da je Everton kažnjen s oduzimanjem deset bodova jer je ovaj klub prekršio pravila o profitu i održivosti, a takva kazna u najjačem rangu engleskog fudbala je nezapamćena.

Nakon istrage koja je trajala mjesecima Premiership je saopštio da je Everton prekršio pravila i da je kažnjen, no niko nije očekivao baš takvu kaznu.

Oduzimanjem deset bodova Everton je postao klub s najvećom kaznom u historiji Premiershipa, no to je i poruka drugim klubovima da se sva pravila strikno moraju poštovati, te da se više nikome neće gledati kroz prste.

Everton se oglasio zvaničnim saopštenjem i potvrdio je da su kažnjeni, te da su u klubu zgroženi i razočarani tako žestokom kaznom.

Također, klub s Goodisona jasno je poručio da će uložiti žalbu na odluku Premiershipa, te žele da se istraga ponovo pokrene jer smatraju da ne zaslužuju tako rigoroznu kaznu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Oduzimanjem bodova Everton je pao na pretposljednje mjesto tabele Premiershipa i sada ima svega četiri osvojena boda i ponovo je u zoni ispadanja.

Jedino lošiji od Evertona je Burnley koji također ima isto bodova, no znatno lošiju gol razliku. Već sada je jasno da klubu s Goodisona i ove sezone slijedi grčevita borba za opstanak u društvu najboljih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti