Everton "melje": Izjednačen rekord iz sezone 1938/1939, tada su Karamele osvojile prvenstvo

Everton "melje": Izjednačen rekord iz sezone 1938/1939, tada su Karamele osvojile prvenstvo

A. Beganović

Everton na početku sezone igra fenomenalno. Sinoć su izabranici Carla Ancelottija u okviru osmine finala Liga kupa savladali West Ham.

Everton je u duelu sa West Hamom opravdao ulogu favorita i slavio je sa ubjedljivih 4:1.

Bila je to šesta uzastopna pobjeda Evertona u ovoj sezoni, a takav učinak imali su samo još davne 1938/1939 i tada su osvojili titulu prvaka Engleske.

U prvoj zvaničnoj utakmici nove sezone Everton je u Premiershipu savladao Tottenham (1:0). U drugoj u Liga kupu bio je bolji od Salforda (3:0), a onda je u prvenstvu stradao WBA (5:2), da bi par dana kasnije opet u Liga kupu sa 5:2 savladali Fleetwood.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Petu uzastopnu pobjedu izabranici Carla Ancelottija ostvarili su u 3. kolu Premiershipa protiv Crystal Palacea (2:1), da bi sino izjednačili rekord iz davne 1938/1939.

Priliku da sjajnu seriju nastave fudbaleri Evertona imat će u subotu kada će u 4. kolu Premiershipa na svom terenu dočekati Brighton.

Top Komentari

SeoRusilac
Everton bi mogao biti iznenađenje sezone
2 0
Adnanos
Carlo Ancelotti je legenda! Jedan od najboljih trenera ikad. Lippi, Ferguson, Wenger i jos koji su tu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti