Everton prodaje čak 20 fudbalera, a na listi je i Muhamed Bešić
Muhamed Bešić se nije naigrao od dolaska u Everton. Izvjesno je da od ljeta više neće biti član ovog tima (Foto: EPA)

Konačno napušta tim sa Goodisona

Everton prodaje čak 20 fudbalera, a na listi je i Muhamed Bešić

M. Šljivak

Ekipa Evertona i ovog ljeta će napraviti potpuni remont ekipe.

Iako su to pokušavali napraviti i prethodnih sezona, kada su dovodili veliki broj igrača, sada će ponovo početi ispočetka i velika je lista onih koji će napustiti klub.

Čak 20 fudbalera će napustiti Goodison Park. Uglavnom su to oni na koje menadžer Marco Silva ne računa, a među njima je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Bešić.

Bešić i ovu sezonu igra veoma dobro na posudbi u Middlsebroughu. Nije u planovima menadžera Karamela za narednu sezonu i on će vjerovatno napustiti klub.

Pored Bešića još nekoliko poznatih imena su na izlaznim vratima Goodisona- Prije svega pažnju privlače dugogodišnji članovi kluba Phil Jagielka i Leighton Baines sa kojim se Everton konačno spreman rastati.

Također, turski napadač Cenk Tosun je spreman za prodaju jer nije opravdao očekivanja, tako da će čelni ljudi engleskog premierligaša imati pune ruke posla tokom ljeta.

Bešića žele ljuti gradski rivali!

Petogodišnja avantura Muhameda Bešića na Ostrvu bi mogla biti završena ovog ljeta. Bh. reprezentativac je 2014. godine potpisao za Everton, a od sljedeće sezone svoj fudbalski hljeb bi mogao zarađivati negdje drugo.

Bešić već drugu sezonu zaredom igra na posudbi u Championshipu gdje u dresu Middlesbrougha pruža veoma dobre partije, međutim ako je vjerovati pisanju The Suna ovog 26-godišnjak bi uskoro mogli gledati u Turskoj.

Za Bešića koji nije u planovima trenera Evertona Marca Silve su zainteresovani ljuti gradski rivali Fenerbahče i Bešiktaš koji već decenijama igraju paklene derbije u Istanbulu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Karamele su Bešića poslije Mundijala u Brazilu platitli skoro pet miliona eura, a sada im je cilj da ga prodaju za duplo veći iznos te za njegov igrački karton traže 10 miliona eura.

Inače, veznjak rođen u Berlinu je ugovorom za klub sa Goodison parka vezan do ljeta 2021. godine. Dres Evertona je oblačio svega 37 poena puta, prvenstveno zbog velikih problema s povredama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi