Kultni stadion i hiljade navijača sa zelenim kartonima: Nije koreografija, već nešto potpuno drugo

Originalni način da iskažu svoj protest

Kultni stadion i hiljade navijača sa zelenim kartonima: Nije koreografija, već nešto potpuno drugo

Admin Čaušević
Teme:

Na kultnom Goodison Parku navijači Evertona su odlučili da protestvuju na originalan način protiv vodstva Premiershipa nakon što su popularne Karamele kažnjene sa oduzimanjem deset bodova. 

Everton je sredinom novembra kažnjen sa oduzimanjem deset bodova, a navijači popularnih Karamela od tada protestvuju protiv rukovodstva Premiershipa.

Originalni proste viđen je na meču protiv Newcastle Uniteda kada je jedna cijela tribina čuvenog Goodison Parka bila obojena u zeleno.

Navijači Evertona su u rukama nekoliko minuta držali zelene kartone s logom Premier lige na kojim je bilo ispisano: "Štite pojedine, a ne mnoge".

Paralelno sa kartonima mogli su se čuti gromoglasni zvižduci, međutim teško je vjerovati da će ovaj protest bilo šta promijeniti.

Oglasi

Kazna koja je izrečena nekadašnjem prvaku Engleske je najveća u historiji Premiershipa, a stigla je kao posljedica kršenja Finansijskog fair playa.

Everton je u periodu od tri godine imao gubitak od gotovo 372 miliona funti, a granica u za takmičenje iznosi 105 mililiona eura, pa je kazna bila neizbježna.

Sa Goodison Parka su već najavili žalbeni postupak, međutim teško je vjerovati da će uspjeti izbjeći kaznu. Jedino što se mogu nadati je manjem oduzimanju bodova.

Na kraju su domaći riješili meč u svoju korist sa visokih 3:0 te su sa bez obzira na kaznu od tri boda uspjeli izaći iz zone ispadanja. Pogađali su McNeil, Doucoure i Beto.

Karamele su jedan od nekolicine klubova koji su članovi Premiershipa od osnivanja ovog takmičenja početkom 90-ih godina, ali posljednjih godina tavore u donjem dijelu tabele.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Klub iz Liverpoola u drugom rangu engleskog fudbala nije igrao još od 1951. godine što dovoljno govori o tradiciji Plavih sa Merseysidea. Prvaci su bili devet puta, posljednji put 1987. godine.

Inače, pod istragom su još neki klubovi, među njima Chelsea i Manchester City. Suđenje Građanima je već zakazano za jesen 2024. godine i ovom klubu prijeti izbacivanje u niže rangove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti