Kratak je put od vrha do dna: Prije tri godina igrao za Everton, a sada brani boje sedmoligaša
FOTO - EPA

Nevjerovatan pad

Kratak je put od vrha do dna: Prije tri godina igrao za Everton, a sada brani boje sedmoligaša

Adnan Beganović

Da je kratak put od vrha i dna govori i primjer nekadašnjeg napadača senegalske reprezentacije Oumara Niassea. Naime, prije tri godine je igrao za Everton, a sada brani boje engleskog sedmoligaša.

Zagriženi ljubitelji Premiershipa, po mnogima najjače fudbalske lige na svijetu, sasvim sigurno su čuli sa Oumara Niassea.

No, s obzirom da ima veliki broj onih koji nisu, podsjetićemo ih da je svojevremeno nastupao za slavni engleski klub Everton.

Bio je to vrhunac njegove karijere. Iz ruskog Lokomotiva je 2016. godine stigao na Goodison u transferu vrijednom 13.5. miliona funti.

Očekivali su u Evrtonu mnogo od ovog seneglaskog napadača, no nije se najbolje snašao pa se uslijedile posudbe u Hull City i Cardiff.

Oglasi

A, njegov definitav kraj u Evertonu bio je u ljeto 2020. godine. Pokušao je karijeru oživjeti u Huddersfieldu, Burton Albionu i Morecambeu čije boje je branio od marta od jula ove godine.

Niasse (Everton) u duelu sa Klavanom (Liverpool)

Ipak, niti u pomenutim engleskim niželigašima nije se uspio vratiti na staze stare slave, ali ovaj 33- godišnjak nema namjeru odustati, odnosno prije nekoliko dana je potpisao za novi klub.

Radi se o Macclesfieldu, članu sedmog ranga engleskog fudbala u kojem od Niassea očekuju velike stvari.

Da li će uspjeti bar na trenutak podsjetiti na neke stare dane, ostaje nam da vidimo, ali svakako da vrijedi pohvaluti njegovu volju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ništa ga nije slomilo, pa ni to da je nakon dolaska u Everton krenuo njegov "slobodan pad", te da je u godinama iza nas često znao biti i bez kluba.

Osim za pomenute klubove Niasse je u svoj karijeri nastupao još za norveški Brann, te turski Akhisar. U Premiershipu je odigrao ukupno 65 mečeva u kojima je postigao 12 pogodaka.

Top Komentari

stranputica
4 godine po 60 hiljada euro sedmično u Evertonu...milioner, pa vjerovatno sad uživa u nogometu....lijepa priča
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti