Nevjerovatna statistika Evertona: Da li su spremni za trofej?
FOTO: EPA

Ancelotti povezao konce

Nevjerovatna statistika Evertona: Da li su spremni za trofej?

H. Zilić
Teme:

Ekipa Evertona pod trenerskom palicom Carla Ancelottija sjajno gura ove sezone.

Karamele su trenutno na šestoj poziciji u Premiershipu sa 32 boda, ali i dvije utakmice manje od lidera Manchester United, koji trenutno ima 40 bodova.

Italijanski stručnjak je povezao sve konce u igri tima sa Gudissona, a tome u prilog ide i zanimljiv podatak kada je u pitanju statistika.

Everton je ove sezone u 23 utakmice ostvario 15 trijumfa u svim takmičenjima, a primjera radi, prošle sezone su slavili samo 16 puta na 43 odigrana meča.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Osim što sjajno guraju u Premiershipu, Karamele su izborile i osminu finala FA Cupa, pa se s pravom postavlja pitanje, da li je ovaj Everton napokon zreo za trofeja?

Top Komentari

GAZIJASAISTOKA_
Svaka cast na tekstu..lijepo je vidjeti da se daje paznja klubovima koji to zasluzuju...zelimo vise tekstova o Evertonu, Leverkusenu, Leipzigu, Lyoju, Atalanti, Sevilli..a manje o ovim sto nisu u TOP 10..
5 3
m1987
Anćeloti je vrhunski trener. On i Murinjo su stvorili Real koji je osvojio 4 lige prvaka u 5 godina. Naravno ima tu i Zidane zasluga, on je doradio neke nedostatke i napravio nešto neponovljivo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi