Scene iz Liverpoola obilaze svijet: Niko ne poštuje igrače koji poste ramazan kao Englezi!

S meča Everton - Tottenham

Scene iz Liverpoola obilaze svijet: Niko ne poštuje igrače koji poste ramazan kao Englezi!

Endin Čaušević

Everton i Tottenham igrali su sinoć utakmicu u okviru 29. kola engleskog Premiershipa, a na kraju rezultat je bio 1:1. Međutim, scene s Goodison Parka obilaze svijet jer su Englezi ponovo pokazali koliko vode računa o fudbalerima koji poste mjesec ramazan.

Na Goodisonu smo gledali veoma uzbudljivu utakmicu, a posebno se to odnosi na drugo poluvrijeme gdje smo vidjeli dva gola, ali i čak dva direktna crvena kartona.

Tottenham je uspio da povede u 68. minuti kada je Harry Kane zabio iz penala, te su gosti iskoristili igrača više nakon što je deset minuta ranije zbog nesportskog ponašanja Doucoure dobio direktan crveni karton.

I kada se očekivalo da će Tottenham upisati tri boda u Liverpoolu ekipa Evertona je u 90. minuti uspjela da dođe do 1:1.

Stvari na terenu su se zakuhale u samom finišu, a dvije minute prije gola domaćih Lucas Moura je zaradio također crveni karton. Everton je to uspio da kazni i dođe do gola za 1:1 i na kraju osvoji bod.

Junak domaćih bio je Keane koji je zabio sjajan pogodak za konačnih 1:1 i bod koji će itekako značiti Evertonu u borbi za opstanak.

Oglasi

Međutim, ono što je obilježilo sinoćnju utakmicu Evertona i Tottenhama jesu scene koje obilaze svijet. Radi se o tome da je glavni sudija prekinuo meč kako bi se fudbaleri koji poste mjesec ramazan mogli iftariti što je oduševilo javnost.

Englezi su još jednom pokazali koliko razumijevanja imaju prema fudbalerima islamske vjeroispovijesti, te im uopšte nije problem da se meč prekine na minut ili dva kako bi se oni iftarili.

Naime, utakmica je veoma kratko prekinuta u 26. minuti i sudija je pokazao da igrači koji poste mjesec ramazan mogu da nešto brzo pojedu i popiju jer je nastupilo vrijeme iftara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Englezi ni ranije nisu pravili problem zbog igrača koji poste, a koliko ih poštuju pokazali su odlukom da sada njihovi saigrači ne moraju da glume povrede ili da izbacuju loptu iz igre kako bi se oni iftarili, već da će sam sudija prekinuti meč kako bi to uradili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi