Projektil u 90. minuti digao stadion na noge, a u 26. minuti je zbog ramazana utakmica prekinuta

Remi Evertona i Tottenhama na Goodisonu

Projektil u 90. minuti digao stadion na noge, a u 26. minuti je zbog ramazana utakmica prekinuta

Edmir Škorić

U posljednjoj utakmici 29. kola engleske Premier lige Everton je osvojio veliki bod u duelu sa Tottenhamom (1:1).

Utakmica na Goodison Parku bila je izuzetno bitna za oba tima - domaćinu zbog straha od ispadanja iz Premier lige, a gostu zbog borbe za plasman u Ligu prvaka.

Stoga je bilo za očekivati da se "potuku", no jedan od aktera je to previše bukvalno shvatio, pa je dobio direktan crveni karton. Abdoulaye Doucoure je u 58. minuti udario šakom u lice Harryja Kanea, koji pada kao pokošen, a veznjak Evertona mora put svlačionice jer mu je pokazan direktan crveni karton. Kasnije ćemo vidjeti još jedan direktan crveni karton, ali za goste.

Do tada se Everton ravnopravno nosio sa favorizovanim gostima i izgledalo je da može barem do boda, no nakon toga stvari su se značajno promijenile.

Samo desetak minuta kasnije Michael Keane je skrivio penal, a Harry Kane uzeo loptu i mirno savladao Jordana Pickforda za vodstvo od 1:0 za goste iz sjevernog Londona.

Oglasi

Upravo je Micahel Keane, tragičar uz Doucourea, mogao da spasi Everton poraza je je imao najbolju šansu u 76. minuti, ali je Hugo Lloris odbranio njegov udarac glavom.

U finišu utakmice još jedan direktan crveni karton, a dobio ga je Lucas Moura kod gostiju, pa se do kraja igralo 10 na 10. Nedugo nakon toga, Micahel Keane je raspalio projektil i savladao Llorisa, podigavši kompletan Goodison na noge.

Tottenham nije sačuvao svoju prednost i nije došao do pobjede s kojom bi zasjeo na treće mjesto, no i sa ovim bodom Spursi upadaju u Top 4 jer je Manchester United sada pao na peto mjesto.

Everton u gori pod nogama i dalje, ali je napustio opasnu zon. Karamele su sada na 15. mjestu sa 27 bodova, a u narednom kolu idu na teško gostovanje u Manchester kod Uniteda, dok će Tottenham ugostiti Brighton.

Utakmicu je obilježio i prekid u prvom poluvremenu, ali nije dugo trajao, no ispoštovani su nogometaši koji su danas postili. To je prvi put otkako se uvelo pravilo u utakmice engleske Premier lige da se duel prekine kako bi se obavio post.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nekoliko igrača se napilo vode i nešto prizalogajilo prije nego je meč nastavljen.

Top Komentari

nakopitam
Boli nas rabodimis za englesko smeće od lige @rabodimis
1 2
AjmanMuj
Pošteno. Po crveni, po gol, po bod. Lucas borben vidi se da hoće i treba da igra, danas nije imao sreće. Ovo mijenjanje stopera za stopera mi ne prija, bolje da je Sanchez umjesto Sona, Lucas umjesto Kuluševskog i formacija 5:3:2. Kane i Lucas istrče kontru i kraj. Kako god, Pijetlovi sretno dalje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi