Golijade na San Siru i u Lisabonu, Marseille jednom nogom u četvrtini finala Evropa lige
FOTO: EPA

Prve utakmice osmine finala

Golijade na San Siru i u Lisabonu, Marseille jednom nogom u četvrtini finala Evropa lige

H. Zilić

Odigrana su još četiri duela osmine finala Evrope lige u terminu od 21 sati. Bilo je dosta efikasno, a na četiri utakmice vidjeli smo ukupno 15 golova tako da su gledatelji mogli uživati.

Milan se na San Siru izvukao u golijadi i savladao borbenu Slaviu Prag sa 4:2, ali Česi su pokazali da revanš može biti itekako zanimljiv u Pragu. Za Rossonere su pogađali Giroud, Reijnders, Loftus-Cheek, Pulišić, dok su za Slaviu strijelci bili Doudera i Schranz.

Marseille je jedmom nogom zakoračio u četvrtinu finala jer su večeras pregazili Villareal sa 4:0. Dva gola je postigao Aubameyang, jedan gol je dao Veretout, dok je autogol postigao Mosquera.

Freiburg u London na revanš protiv West Hama nosi minimalnu prednost jer su večeras slavili sa 1:0, a junak njemačke ekipe bio je Greogritsch koji je postigao pogodak u 81. minuti utakmice.

Golijada je bila u Lisabonu na meču Benfice i Rangersa koji je okončan rezultatom 2:2 tako da u Glasgowu naredne sedmice pada konačna odluka o putniku među osam timova u ovosezonskoj Evropa ligi.

Za Rangerse su pogađali Lawrencea u sedmoj minuti i Sterling u petoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, dok su za Benficu golove dali Di Maria u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, a autogol je postigao Goldson u 67. minuti utakmice.

Oglasi

Evropa liga, osmina finala, prve utakmice:

Marseille - Villareal 4:0

Freiburg - West Ham 1:0

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Milan - Slavia Prag 4:2

Benfica - Rangers 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi