Dva grada ostala bez organizacije Evropskog prvenstva

UEFA odlučila

Dva grada ostala bez organizacije Evropskog prvenstva

E. Škorić
Teme:

UEFA je danas odlučila da Bilbao i Dublin ukloni s popisa gradova koji će biti domaćini Evropskog prvenstva ovog ljeta.

Bilbao neće biti domaćin jer lokalne vlasti nerado dopuštaju gledatelje na stadionu San Mames. UEFA-i se to ne sviđa, pa je raskinula ugovor s glavnim gradom Baskije u Španiji.

Na stadionu na kojem igra Athletic Bilbao trebala se odigrati utakmica iz grupe E Evropskog prvenstva, kao i jedna utakmica iz osmine finala.

Organizacija ovih utakmica vjerojatno će ostati u Španiji i bit će prebačena u Sevillu na stadionu "Ramon Sanchez Pizjuan".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Dublin je također izgubio organizaciju, vjerojatno iz istog razloga kao i Bilbao, a to su navijači koji odlukom tamošnje Vlade ne mogu na stadione. Utakmice iz Dublina prenijet će se u Sankt Peterburg koji je već odabran kao jedan od domaćina Evropskog prvenstva.

Ostali domaći gradovi, poput Amsterdama, Rima, Bukurešta, Bakua, Budimpešte, Londona, Minhena, Sankt Peterburga, Glasgowa i Kopenhagena, već su dali zeleno svjetlo za prisutnost navijača.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi