Izbačen iz reprezentacije jer se posvađao s Luisom Enriqueom

Fabian Ruiz na "hlađenju"

Izbačen iz reprezentacije jer se posvađao s Luisom Enriqueom

E. Škorić

Jedan od najboljih igrača Napolija ove sezone napustio je reprezentativni kamp.

Španija je jučer s 1:0 slavila protiv Grčke u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine, a sada joj ostaje ključna utakmica protiv Švedske za direktan plasman na smotru najboljih svjetskih reprezentacija.

UU ovaj meč Španci ulaze bez veznjaka Fabiana Ruiza, koji se sukobio sa selektorom Luisom Enqieuom, a ovaj ga je isključio za novembarske mečeve.

No, kako sam Enrique tvrdi, Fabian će ipak imati priliku zaigrati za reprezentaciju, ali u sljedećim kampanjama.

"Fabian je dobro, ali moja lista može imati samo 25 igrača. On je na preliminarnoj listi i zna šta i kako treba poboljšati u sebi i svojoj igri da bi se vratio u glavni sastav. Vrata su jednako otvorena za sve naše igrače", rekao je selektor Enrique.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo da će se utakmica Španija - Švedska odigrati 14. novembra s početkom u 20:45.

Ovu utakmicu naravno možete odigrati u Wwin kladionici, gdje svakodnevno imate stotine sjajnih parova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi