Doveli ga da osvoji Ligu prvaka, a sada se hvataju za glavu kada su čuli šta je jutros izjavio

Enrique dobro zna šta radi

Doveli ga da osvoji Ligu prvaka, a sada se hvataju za glavu kada su čuli šta je jutros izjavio

E. Čaušević

Luis Enrique pred početak ove sezone izabran je za novog trenera PSG-a, a naravno da je i ovaj put glavni cilj francuskog prvaka osvajanje Lige prvaka koju toliko dugo priželjkuju u Parizu. PSG sutra dočekuje Borussiju Dortmund, no izjava španskog stručnjaka se sigurno neće svidjeti čelnicima tog kluba.

Enrique je stigao na Park prinčeva nakon što je Christophe Galtier dobio otkaz nakon samo jedne sezone. Iako je Galtier bio prvak Francuske s PSG-om na kraju mu je presudio loš rezultat u Ligi prvaka.

Parižani već godinama ulažu ogroman novac u ekipu i glavni cilj je da postanu konačno prvaci Evrope, ali to nikako da uspiju.

I ove sezone sigurno će osvajanje Lige prvaka biti glavni cilj za PSG, a novu sezonu u ovom takmičenju francuski klub otvara sutra na svom terenu na kojem će ugostiti ekipu Borussije Dortmund.

Pred sutrašnji meča na Parku prinčeva održana je i press konferencija na kojoj se pojavio Luis Enrique, ali izjava koji je španski stručnjak dao sigurno se neće svidjeti gazdama PSG-a.

Oglasi

Naime, francuski novinari pitali su Enriquea da li osjeća pritisak što se tiče Lige prvaka jer je jasno da je on doveden u klub kako bi taj trofej konačno bio osvojen. Međutim, ono što je Španac rekao u press sali nisu očekivali.

"Nikada nije dobar znak kada je klub toliko opsjednut nečim. Možeš imati ambiciju da nešto ostvariš, ali ne da budeš toliko opsjednut. To nikada nikome nije donijelo ništa dobro. Opsjednutost je veoma loša u bilo kojem segmentu života, a u fudbalu posebno. To se više ne smije dešavati", rekao je Enrique.

Takvu izjavu u Parizu od Enriquea nisu očekivali jer je njemu jasno rečeno prije potpisa ugovora da je Liga prvaka glavni cilj, no jasno je da on pokušava da skine taj pritisak s ekipe.

Enrique je jedini trener u posljednjih nekoliko godina u PSG-u koji je javno rekao nešto takvo i svjestan je da se to čelnicima kluba neće svidjeti, no mnogi vjeruju da on samo želi s ekipe skinuti nevjerovatan pritisak koji nose kada je Liga prvaka u pitanju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, utakmica između PSG-a i Borussije Dortmund igra se sutra na Parku prinčeva s početkom u 21 sat.

Top Komentari

Ecosport
Mogu zaboraviti na to, kad nisu uspjeli prošlih par sezona, neće je nikad ni uzeti. Jedino da papa Perez javi Kelaifiju kako potkupiti UEFAu, pa da tako osvoje, isto ko što je madrid tako osvojio nekih 6-7 titula.
2 3
bk123
Ma kakva liga prvaka....neće osvoni ni francusko prvenstvo a ne ligu prvaka
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi