Srceparajuća fotografija: Ispisao historiju, dobio otkaz, otišao na klupu i sam sjedio satima

Vratio u život bh. napadača

Srceparajuća fotografija: Ispisao historiju, dobio otkaz, otišao na klupu i sam sjedio satima

A. Čaušević

Smjene u trenerskom poslu su normalna pojava, međutim pojedini otkazi jako teško padnu pogotovo nakon svega što je urađeno tokom mandata. 

Srceparajuća fotografija stiže nam sa juga Italije gdje je sada već bivši trener Salernitane nakon otkaza sam sjedio na klupi i "razgovarao" sa svojim mislima.

Fabrizio Castori je otišao na klupu, slušao je svoje misli šta se nije uradilo i šta se moglo uraditi za dobrobit Salernitane, kluba gdje je proveo izvrstan period. Salerno mu je čak dodijelio i titulu gradskog ambasadora.

Ovaj 67-godišnjak je prije nekoliko mjeseci nakon ulaska u Seriju A poslije 22 godine pustio suzu radosnicu, i tokom ljeta je preživio haos zbog zakašnjelih pojačanja, a predivna priča je završena otkazom poslije poraza od Spezije.

Castori je Salernitanu u Seriji A vodio na osam utakmica, a jedinu pobjedu mu je donio Milan Đurić, bh. napadač kojeg je italijanski stručnjak "oživio" i vratio u odličnu formu. Ekipa je zakovana za dno tabele sa četiri boda.

Inače, radi se o sujevjernom treneru koji i tokom toplih ljetnih dana nije skidao jaknu tokom utakmica. Salernitanu i Salerno je napustio s velikom gorčinom, mislio je da će nastaviti pisati historiju, ali se prevario.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navijači Salernitane su kivni na klupsko rukovodstvo zbog načina na koji je Castori dobio otkaz jer razumiju situaciju te da s trenutnim igračim kadrom ova ekipa i ne može više.

U Salernitanu je ljetos stigao i Ribery, međutim Francuz se vrlo brzo povrijedio pa i on nije mogao biti od koristi Castoriju kojeg je na klupi zamijenio Stefano Colantuono.

Top Komentari

bk123
no prvi ni posljednji koji je dobio otkaz..a sigurno ga je i naplatio...tako da nevidim razloga za dramu
0 5
zundulja
Treba mi za to vrijeme u kojem se u petak navečer u redu
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi