Menadžer potvrdio, Đurić uskoro potpisuje

Bh. napadač u Italiji

Menadžer potvrdio, Đurić uskoro potpisuje

Admin Čaušević

Od ove sezone u italijanskoj Seriji A nastupa i Milan Đurić, povremeni reprezentativac BiH.

Đurić je prošle takmičarske godine nakon 20 godina sjajnim partijama donio Salernitani promociju u Seriju A te je nastavio s dobrima igrama i u ovoj takmičarskoj godini.

Salernitana je minulog vikenda stigla do prve pobjede u povratničkoj sezoni. S minimalnih 1:0 savladana je Genoa, a strijelac je bio upravo robusni bh. napadač.

Nekoliko dana kasnije s Apenina stižu i vijesti o budućnosti 31-godišnjaka. Ako je vjerovati njegovom menadžeru sve je već dogovoreno.

Đurić će produžiti ugovor sa Salernitanom čiji je član već tri godine. Očekuje se da potpiše novi dvogodišnji ugovor.

"Želi ostati i klub ga želi zadržati. Imamo učestale kontakte sa sportskim direktorom Fabinijem i mislim da će uskoro doći zeleno svijetlo za dvogodišnji ugovor", kazao je Vittorio Sabbattini.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prije Salernitane Đurić je igrao za Bristol City gdje je imao određenih problema s povredama koje su mu na neki način i usporile karijeru.

U Italiji je promijenio nekoliko klubova. Ranije je igrao u Seriji A sa Cesenom, a još je nastupao za Ascoli, Parmu, Cremonese, Trapani i Cittadellu.

Top Komentari

rickyba
Odličan igrač i još bolji momak.
6 1
King_Kenny
"Đurić je prošle takmičarske godine nakon 20 godina sjajnim partijama donio Salernitani promociju u Seriju A te je nastavio s dobrima igrama i u ovoj takmičarskoj godini." ...on im je sa svojih 5 golova u 35 utakmica donio promociju u Seriju A,a i ove sezone rastura,1 gol u 6 utakmica...da nemam internet da provjerim,pomislio bi da je bio prvi strijelac lige.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi