"Fajić bolje igra glavom, nego Halilhodžić i Bajević"
(Foto: Printscreen, VeležTV)

Ibro Rahimić o centarforu Veleža

"Fajić bolje igra glavom, nego Halilhodžić i Bajević"

Nusret Fajić sve je iznenadio kada je najavio da će ove sezone igrati za Velež. Čovjek koji je možda prerastao i Premijer ligu BiH odlučio se ipak za mostarskog prvoligaša kako bi mu pomogao da ostvari ovosezonsku ambiciju i izbori plasman u najviši rang.

Koliki je majstor i kakav egzekutor Fajić je pokazao u dosadašnjem dijelu, a u Bihaću je bio igrač odluke u pobjedi Rođenih nad Jedinstvom 3:1.

Trener Ibro Rahimić prezadovoljan je onim što Fajić pruža u dresu Veleža.

"Kada sam stupio preko svojih prijatelja u kontakt s Nusmirom to sam učinio jer sam bio svjestan da nam treba igrač njegovoga tipa. Znao sam koliko je dobar igrač, ali nisam znao da je ovako dobar u igri glavom. Dugo sam u fudbalu i igrao sam sa vrhunskim igračima, jutros sam i sa Vahom Halilhodžićem razgovarao i rekao sam to, bili su Halilhodžić i Bajević nekad vrhunski centarfori, ali je Fajić možda bolji u igri glavom i od njih. To kako udara je nevjerovatno, od šest golova postigao je pet glavom i to vrhunskih", kazao je Rahimić i dodao:

"Nije samo to njegov kvalitet, on i u igri ostavlja dojam pravog igrača, pomaže mladim igračima i puni je pogodak njegovo dovođenje."

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Fajić je na sve odgovorio vrlo skromno:

"Zasad me ide jako dobro, sezona nije mogla bolje da počne, lopte mi dolaze i nadam se da će tako biti u subotu protiv Olimpika."

Top Komentari

damir bosnjak
mostar u srcu velez do groba
14 1
velez mo
FAJICU MAJSTORE SAMO TAKO NASTAVI.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi