Fajić nastavio golgeterski niz, Salihović i Dizdarević mirovali
Sjajni napadač vodi Rođene ka ostvaranju cilja. Do sada je postigao čak 13 pogodaka i ako ovako nastavi mogao bi već do poluezone osigurati titulu prvog golgetera lige

Lista strijelaca Prve lige FBiH

Fajić nastavio golgeterski niz, Salihović i Dizdarević mirovali

S. Mlaćo

U danima vikenda odigrani su susreti 10. kola Prve lige FBiH. Velež i dalje lider na tabeli, a kada je lista strijelaca u pitanju, sjajni napadač Mostaraca Nusmir Fajić nastavio je sjajnu golgetersku seriju. 

Fajić je postigao hat-trick protiv Novog Travnika (5:0) i sada na svom kontu ima čak 13 pogodaka, dok je njegov prvi pratilac Mirnes Salihović (NK Slaven) u ovom kolu mirovao i ostao na osam pogodaka.

Dino Dizdarević iz TOŠK-a je treći strijelaca sa šest postignutih pogodaka, dok su po pet dodali Brandao (FK Velež) i Dženan Haračić (NK Metalleghe BSI).

Lista strijelaca Prve lige FBiH:

13 - Nusmir Fajić (FK Velež)

8 - Mirnes Salihović (NK Slaven)

6 - Dino Dizdarević (NK TOŠK)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

5 - Brandao de Souza (FK Velež), Dženan Haračić (NK Metalleghe BSI)

4 - Ognjen Jaćimović (NK Zvijezda), Fahrudin Kovač (FK Rudar Kakanj), Marko Prgić (HNK Orašje), Sinan Samardžić (NK Jedinstvo), Bajro Spahić (FK Rudar Kakanj)

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
JEDAN JE NUSMIR FAJIC.MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA.
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi