Nezaustavljivi Fajić za ubjedljivu pobjedu Veleža
Fajić je postigao svoj 13. pogodak ove sezone i zaista nosi Rođene ka prvom mjestu. Velež je danas bio ubjedljiv iako se prvo poluvrijeme namučio. Kasnije su gosti potpuno pali.

Rođeni ostali na prvom mjestu

Nezaustavljivi Fajić za ubjedljivu pobjedu Veleža

S. Mlaćo, foto: V. Bernadić

Nogometaši Veleža nastavili su sa sjajnim igrama ove sezone i danas upisali novu pobjedu. na stadionu Rođeni pao je Novi Travnik (5:0), koji je ipak pokazao određene kvalitete te domaćima nije bilo lako upisati novu pobjedu. 

Iz prvog dijela vrijedi izdvojiti dobru priliku za Ovčinu, ali gosti su se uspjeli odbraniti. Imao je i Novi Travnik  svoje prilike preko Džepine, a zatim Sulića koji se nije proslavio, da bi njegov promašaj kaznio Fajić i pred odlazak na pauzu doveo Velež u vodstvo.

U drugom poluvremenu, tačnije u 51. minuti stativu pogađa Mujezinović, da bi osam minuta kasnije Fajić efektno pogodio za 2:0 i bilo je jasno da tri boda ostaju u Mostaru.

Igrala se 68. minuta kada je Ovčina eurogolom podigao publike na noge i zaradio ovacije.

Pet minuta prije kraja Fajić hat trickom povečava na 4:0, da bi konačnih 5:0 u sudijskoj nadoknadi postavio Cvijanović.

Prva liga FBiH, 10. kolo:

FK Velež - NK Novi Travnik 5:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Velež: Bobić, Biševac, Zvonić, Mujezinović, Ćosić, Ovčina, Fajić, Mrgan, Ferreyra, Zeljković, Vehabović.

NK Novi Travnik: Ćutahija, Ćosić, Džepina, Nebić, Petak Se., Petak Sa., Silajdžija, Smolo, Skopljak, Čakić, Buljubašić A.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Dela
BRAVO ROĐENIIIIII DOBRA PETARDA, IDEMO DALJE DO PREMIJER LIGE...
38 4
Naser
MOSTAR U SRCU VELEZ DO GROBA
33 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi