Fajić 'prekucao' igricu
Velež je najefikasnija momčad u ligi, suvereno gazi ka Premijer ligi, a Fajić rešeta protivničke mreže.

Sjajne partije napadača Veleža i čak 16 pogodaka

Fajić 'prekucao' igricu

S. Mlaćo, foto: V. Bernadić

Nakon 12. odigranih kola u Prvoj ligi FBiH Velež je lider sa 30 osvojenih bodova. Rođeni imaju sedam bodova više u odnosu na prve pratioce Olimpik i Zvijezdu, te suvereno gaze ka eliti.

Velež je najefikasnija momčad u ligi sa čak 36 postignutih pogodaka, a shodno tome i prvi strijelac bh. 'cvajte' dolazi iz redova Mostaraca. Radi se o Nusmiru Fajiću koji briljira iz kola u kolu. Fajić je do sada postigao 16 pogodaka i samo ga pravo čudo može spriječiti da sezonu završi sa laskavim priznanjem.

Njegov prvi pratilac je iskusni Mirnes Salihović iz NK Slaven sa devet postignutih pogodaka, Fajićev saigrač Brandao je dodao sedam, dok su na šest za sada Dino Dizdarević (NK TOŠK), Dženan Haračić (NK Metalleghe BSI), te Fahrudin Kovač (FK Rudar Kakanj).

Ognjen Jaćimovićć (NK Zvijezda) i Marko Prgić (HNK Orašje) su postigli po pet pogodaka, a na četiri su Adnan Osmanović (FK Olimpik), Sinan Samardžić (NK Jedinstvo), Bajro Spahić (FK Rudar Kakanj) i Stefan Stojanov (NK Bratstvo).

Lista strijelaca Prve lige FBiH:

16 - Nusmir Fajić (FK Velež)

9 - Mirnes Salihović (NK Slaven)

7 - Brandao (FK Velež)

6 - Dino Dizdarević (NK TOŠK), Dženan Haračić (NK Metalleghe BSI), Fahrudin Kovač (FK Rudar Kakanj)

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

5 - Ognjen Jaćimović (NK Zvijezda), Marko Prgić (HNK Orašje)

4 - Adnan Osmanović (FK Olimpik), Sinan Samardžić (NK Jedinstvo), Bajro Spahić (FK Rudar Kakanj), Stefan Stojanov (NK Bratstvo)

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dela
BRAVO ROĐENI, SAMO NAPRIJED DO PREMIJER LIGE ... POZZ. ZA SVE NAVIJAČE ROĐENIH IZ KRAJINE...
42 0
velez mo
BRAVO MAJSTORE
28 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije