Red Army obilježio deceniju preranog odlaska svog kolege Neše Oručevića
Navijači Veleža, popularni Red Army jučer su se prisjetili svog prerano preminulog kolege s tribine Nenada Neše Oručevića od čije je smrti prošlo već 10 godina

Nenada je prije 10 godina u 27-oj godini života izdalo srce

Red Army obilježio deceniju preranog odlaska svog kolege Neše Oručevića

O. Lekić

Na jučerašnjoj utakmici 1.Lige Federacije odigrane u Mostaru na stadionu Rođeni u kojoj su nogometaši Veleža porazili NK Bratstvo poslije preokreta, navijači mostarskog kluba, Red Army, obilježili su desetu godišnjicu smrti kolege i prijatelja s tribine Nenada Neše Oručevića.

Ovih dana je izaslanstvo Red Armya obišlo i Nešin grob na koje su položili cvijeće i na kojem su se prisjetili prerano preminulog prijatelja.

Nešu je inače, točno prije deset godina izdalo srce u 27-oj godini života. Srce koje je kucalo za njegov Velež i njegov Mostar.

Nešo je, iako ga je ratni vihor odveo daleko od voljenog grada, nekako uvijek bio tu, uvijek je ostao dio raje, neko ko je sa svojim prijateljima patio, smijao se, te bio dijelom i loših i dobrih dana Red Armyja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Upravo, u najgore vrijeme za Rođene, Nešina generacija je inicirala reinkarnaciju te navijačke grupe, svojevrsnu reorganizaciju u koju je Nešo ugradio svoj ogroman entuzijazam, te s velikom ljubavlju prema svom gradu i klubu bio jedan od ključnih ljudi te transformacije.

Deset godina jeste prošlo, ali je Nešo i dalje na tribini sa svojim prijateljima i bodri svoj Velež.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi