Ramadani odigrao svoje, Roma je dogovorila trenera za narednu sezonu

Fonseca odlazi

Ramadani odigrao svoje, Roma je dogovorila trenera za narednu sezonu

A. Čaušević

"Ne znam hoću li biti trener Rome i naredne sezone, jedino znam da ću biti trener narednu utakmicu. Ostalo ćemo da vidimo", rekao je Paulo Fonseca nedavno i izgleda da nije pogriješio.

U noći kada je Roma izbacila Ajaxa i plasirala se u polufinale Europa lige Fonseca je priznao medijima da mu se drma stolica i da je velika vjerovatnoća da će otići s klupe.

Vučica je i sinoć izgubila u prvenstvu. U susretu sa pet golova Cagliarija je stigao do nova tri boda, sebi povećao šanse za opstanak, a Romi u pitanje doveo plasman u Evropu.

Dan nakon poraza mediji na Apeninima uveliko pišu o novom treneru Rome. Rimski Corrire dello Sport navodi da je izbor pao na iskusnog Maurizija Sarrija.

Ključnu ulogu u svemu imao je Fali Ramadani, makedonski menadžer koji zastupa interese bivšeg trenera Napolija, Chelseaja i Juventusa.

Roma je već odlučila da Sarri bude trener, a detalji će biti finalizirani kada Ramadani dođe u Rim i obavi sastanak s Tiagom Pintom. To će se desiti u narednim danima.

Oglasi

Konačnu riječ je imala porodica Friedkin. Vlasnici Rome su Sarrija izabrali zbog entuzijazma i sposobnosti da poveća vrijednog mladih igrača, zato što ima internacionalno isksutvo te je sposoban preuzeti posao za kratko vrijeme.

Sarri je prošle sezone vodio Juventus do devetog uzastopnog Scudetta. Andrea Agnelli mu je dao otkaz i kako sada stvari stoje napravio veliku grešku jer Stara dama vodi grčevitu borbu za plasman u Ligu prvaka.

I naš Edin Džeko se neko vrijeme povezuje s odlaskom, pa ostaje da se vidi da li će se sve izvjesniji dolazak Sarrija na klupi utjecati na Džekin status u rimskoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U međuvremenu, Fonseca je odlučio da sve karte uloži na Euroligu i polufinale s Manchester Unitedom. Međutim, kako god taj dvomeč završio dojam je da i plasman u finale neće spasiti portugalskog stručnjaka.

Vučica je nakon poraza od Cagliarija tri prvenstvena meča bez punog plijena za četvrtim mjestom kasni osam bodova i jasno je da osvajanje Europa lige ostaje jedini put za plasman u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shik
Ma nebi mu dozvolio ni sledecu da vodi.
1 0
Mele
Sanse za igranje u Evropskim utakmicama su minimalne. Dzeko, pakuj kofere, odigraj ligu prvaka bar jos koju tekmu. Roma, Lazio, Napoli kao ni u Engleskoj Arsenal, West Ham, Everton, nisu klubovi za velike stvari u danasnje vrijeme.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije