Barbarić protiv Famosa najavio promjene u sastavu

Široki gostuje na Ilidži u Kupu BiH

Barbarić protiv Famosa najavio promjene u sastavu

H. Zilić

U srijedu se igraju utakmice šesnaestine finala Kupa Bosne i Hercegovine.

U ovom krugu takmičenja uključuju se i klubovi iz Premijer lige BiH.

Žrijeb je spojio nekoliko zanimljih parova, pa će tako NK Široki Brijeg u goste na Ilidžu FK Famos Hrasnica koji je član Druge lige FBiH -grupa Centar.

U utorak prijepodne trener tima sa Pecare Ivica Barbarić je odradio posljednji trening s ekipom uoči polaska na gostovanje u Sarajevo.

Široki Brijeg je veliki favorit u ovoj utakmici, kako je istakao šef stručnog stožera Plavo-bijelih s Pecare, ali spomenutu ulogu mora opravdati i na terenu.

"U ovoj utakmici imamo ulogu velikog favorita koju moramo opravdati i potvrditi na terenu. Kup utakmice su uvijek specifične. Moramo, prije svega, iskazati poštovanje prema protivniku, a onda i prema samima sebi kako bi maksimalno koncentrisani odigrali ovu utakmicu i prošli dalje", rekao je Barbarić i dodao:

"Već u subotu imamo zahtjevno gostovanje u Trebinju, napravit ćemo određenih promjena u sastavu. Priliku će dobiti igrači koji su imali manju minutažu u dosadašnjem dijelu sezone."

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Utakmica 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine između Famosa i Širokog Brijega bit će odigrana u srijedu, 19. oktobra na stadionu Igmana na Ilidži s početkom u 14 sati.

Utakmicu će suditi Josip Martinović iz Čapljine uz asistenciju Josipa Čolića s Kupresa i Jure Muse iz Čitluka.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi