Fantastičan gol na otvaranju Lige nacija
Foto: Screenshot

Chakvetadze ispisao historiju

Fantastičan gol na otvaranju Lige nacija

Dugo su ljubitelji fudbala iščekivali početak premijernog izdanja novog UEFA-inog međunarodnog takmičenja, Lige nacija.

Liga nacija je danas i zvanično počela i to duelom Kazahstana i Gruzije u Ligi D (Grupa 1).

Većim dijelom susreta se gledala izuzetno tvrda utakmica, kakva se i mogla očekivati od ovih rivala, ali se isplatilo biti uz male ekrane pošto je u 70. minuti Giorgi Chakvetadze postigao spekatkularan gol.

Lotpa je došla do mladog Chakvetadzea na lijevom boku, on je povukao i fantastičnim šutem doveo svoju Gruziju u vodstvo od 0:1. Golman Nenad Erić nije imao nikakve šanse, te je svojom paradom samo uljepšao gol Chakvetadzea.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Chakvetadze je nekoliko minuta kasnije učestvovao i u kontri nakon koje je Gruzija došla do 0:2. Nako njegovog dodavanja uslijedio je novi pokušaj prema golu Erića, golman Kazahstana je ovaj put sjajno reagovao, ali je odbijenu loptu u sopstevnu mrežu nespretno pospremio Maliy.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi