Prošli mjesec napustio Velež, sada potpisao višegodišnji ugovor u Turskoj i igraće s Bosancima
Faris Kadrić napada Nedima Mekića u duelu Željezničara i Veleža.

Faris Kadrić ima novi klub

Prošli mjesec napustio Velež, sada potpisao višegodišnji ugovor u Turskoj i igraće s Bosancima

Edmir Škorić, foto: Admin Čaušević

Sve je veći broj bosanskohercegovačkih fudbalera koji karijeru nastavljaju u Turskoj, a sada se u ovu zemlju otisnuo i juniorski reprezentativac koji je donedavno bio član mostarskog Veleža.

Početkom godine Faris Kadrić (18) raskinuo je ugovor sa Veležom. Došlo je do sporazumnog raskida ugovora, a nije bilo jasno šta namjerava mladi fudbaler koji je ponikao u sarajevskom Batonu.

U Mostaru je proveo pola godine, postigao je i dva gola u Kupu, a sada karijeru nastavlja u Turskoj. Potpisao je ugovor s Manisom do 2028. godine.

U Manisi već igra bivši igrač Zrinjskog i Željezničara Daniel Graovac, a tu je i nekadašnji igrač Sarajeva Andrej Đokanović, koji je nedavno stigao iz Ankaragucua.

Tim se takmiči u 2. ligi Turske i trenutno je na 12. mjestu. Cilj je da se vrate u elitu, ali to neće biti jednostavan zadatak. Trenutno se nalaze u zlatnoj sredini, mada su bliže borbi za opstanak nego na vrh, a sljedeće sezone svakako će imati želju da se izbore za povrata u Superligu gdje su bili prije tri godine.

Što se tiče Kadrića, igrana poziciji zadnjeg veznog, a može i da igra na poziciji desnog beka. Pred njim je puno vremena, ovo je praktično početak karijere, a u Manisi će sasvim sigurno imati sjajne uslove i priliku da napreduje.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Kao i većina njegovih vršnjaka, mašta o dresu A reprezentacije BiH, a u godinama koje slijede nije isključeno da će biti član Zmajeva. U toku 2023. godine je upisao četiri nastupa za juniorsku selekciju kod Marija Ivanovića. Debitovao je 22. avgusta protiv Crne Gore u 3:0 pobjedi, kada je ušao sa klupe.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gr0hot
Ok.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi