Umjesto u Lisabonu, Zmajevi trenirali na Grbavici

Press konferencije nema

Umjesto u Lisabonu, Zmajevi trenirali na Grbavici

Eldar Ganibegović, foto: S. Mlaćo

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine zadesili su neočekivani problemi uoči današnjeg puta u Portugal koji je prolongiran, pa su tako promijenjeni i termini i lokacije medijskih aktivnosti.

Čarter let iz Sarajeva za Lisabon naše fudbalske reprezentacije i delegacije N/FSBiH bio je zakazan za danas u 12:40 sati, no na kraju je prolongiran zbog tehničkih problema.

Zmajevi su tako ostali u Sarajevu, a N/FSBiH je blagovremeno obavijestio da press konferencije neće biti, no da će biti održan trening na stadionu Grbavica od 16 sati.

Izabranici Faruka Hadžibegića tako su danas umjesto u toplom Lisabonu trenirali u danima kišovitom Sarajevu, te će sutra na megdan bivšem prvaku Evrope bez treninga na stadionu na kojem će se odigrati utakmica.

Meč se igra sutra od 20:45 sati po centralnoevropskom vremenu na La Luž stadionu gdje svoje domaće utakmice igra Benfica i za koji nas ne vežu lijepe uspomene, jer smo 2011. godine u baražu za EP u Poljskoj i Ukrajini poraženi 6:2 od Portugala.

Oglasi

Što se leta iz Sarajeva za Lisabon tiče, Zmajevi bi trebali poletjeti večeras u 19:30 sati, tako da bi u Portugalu trebali biti tri sata kasnije, koliko bi otprilike trebao trajati let.

Naš fotoreporter još od jučer je u prijestolnici Portugala, te ćemo večeras pokušati dobiti nekoliko izjava kada naši momci slete u najzapadniji glavni grad Evrope. 

Tako će Zmajevi vrijeme do utakmice iskoristiti samo da se odmore, a već dan poslije utakmice planiran je let nazad, s obzirom na to da nas 20. juna u Zenici očekuje novi meč, a protivnik će biti Luksemburg.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, nakon prva dva kola kvalifikacija naša selekcija ima tri boda. S 3:0 smo na otvaranju savladali Island, no u drugom kolu smo u Bratislavi poraženi od Slovačke rezultatom 2:0. 

Top Komentari

CeZenicaLik
vnogo si ti ckopi
1 0
user1659354598
Sto ne treniraju na lavoru??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije