Savez pronašao stadion za trening Zmajeva, otkazane medijske aktivnosti u Portugalu

Zbog problema sa avionom

Savez pronašao stadion za trening Zmajeva, otkazane medijske aktivnosti u Portugalu

Admin Čaušević

Ekspedicija fudbalske reprezentacije BiH nije otputovala u Lisabano kako je to prvobitno planirano i to zbog kvara sa avionom.

Iz Saveza je saopšteno da su sve medijske aktivnosti planirane u Lisabonu odgođene, dok je pronađena i rezervna varijanta za trening.

Kako neće moći obaviti trening na La Luzu, Zmajevi će prije polaska za Portugal trenirati na stadionu Grbavica u Sarajevu.

"Zbog problema sa letom za Portugal otkazane su i medijske aktivnosti „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine koje su trebale biti održane večeras na stadionu Benfice u Lisabonu.

S obzirnom na vanredne okolnosti, NS/FS BiH nije u mogućnosti da organizuje press konferenciju uoči sutrašnje utakmice.

Oglasi

Reprezentativci će na stadionu Grbavica u Sarajevu odraditi trening u 16:00 sati koji će za predstavnike medija biti otvoren prvih 15 minuta", saopšteno je iz FS BiH.

Prema posljednjim informacijama fudbalski reprezentativci BiH, članovi Saveza kao i određeni broj navijača bi za Lisabon trebali putovati večeras iza 19 sati.

Uslijed današnjih dešavanja u izjavi za stranicu Saveza, generalni sekretar Adnan Džemidžić je pozvao i organizatora putovanja agenciju Centroturs.

"Do otkazivanja polaska naše reprezentacije u planiranom vremenu za Portugal je došlo zbog tehničkog kvara na avionu operatera koji je trebao prevesti ekipu do Lisabona. Kvar se nije mogao otkloniti u roku od nekoliko sati, tako da sada očekujemo dolazak drugog aviona."

Zvanični organizator putovanja naše „A“ reprezentacije je agencija “Centrotours” d.d. Sarajevo, dugogodišnji partner NS/FS BiH. Mislim da ćemo nakon ovoga današnjeg događaja morati ozbiljno redefinisati dalje aktivnosti."

"NS/FS BiH je sa svoje strane ispunio sve ugovorne obaveze, ali nije mogao uticati na izbor avio kompanije za čarter let. To je stvar koja je ostavljena na dispoziciji našem organizatoru putovanja."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Stoga smo danas morali uložiti dodatne napore, organizovati smještaj naših reprezentativaca u Sarajevu do novog termina polaska. Savez je igračima omogućio adekvatne uslove za neplanirani ostanak u gradu, a koji su nastali uslijed otkazivanja leta."

"Nakon odmora u hotelu, naši reprezentativci će obaviti trening. Prema posljednjim informacijama, novi termin polaska za Portugal je u 19:30 sati", istakao je Džemidžić.

Top Komentari

komentator1
Sta ce im stadion? Posaljite ih na bazene nek se malo otrijezne u vodi.
3 1
GuiliDamou
@rabodimis samo molim te obrati pazhnyu na ove oloshe kako pishu i komentarishu a plachenici su Husaricha Ade @user539 i @Kalesijac, mayke ti zar neko mozhe biti ovoliko dyubre i nemat straha od Boga? Vidi ti na shta ye insan spreman za 50 KM.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi