Kolašincu stigao zahtjev, a on umjesto za Slovačku otišao za Njemačku: "Htio je ići s nama..."

Hadžibegić objasnio šta se desilo

Kolašincu stigao zahtjev, a on umjesto za Slovačku otišao za Njemačku: "Htio je ići s nama..."

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je jutros za Bratislavu gdje našu selekciju sutra očekuje okršaj drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Slovačke. Nažalost, u avionu nije bilo Seada Kolašinca koji se nije dovoljno oporavio.

Kolašinac se povrijedio prošlog vikenda na meču za Marseille, ali je i pored toga imao veliku želju da dođe na okupljanje naše reprezentacije pred mečeve protiv Islanda i Slovačke.

Odradio je nekoliko lakših treninga, ali bilo je jasno da protiv Islanda neće igrati. No, Faruk Hadžibegić nadao se da će Kolašinac biti spreman za gostovanja u Slovačkoj, ali sada je već jasno da nažalost od toga nema ništa.

Zmajevi su otputovali jutros za Bratislavu, a u avionu nije bilo Kolašinca. Bh. defanzivac je ranije stigao na aerodrom u Sarajevu, ali na kraju nije bio s ekipom u avionu za Slovačku.

Kolašinac je otputovao u Njemačku, a jasno je da će se potom vratiti u Marseille gdje će nastaviti proces oporavka od povrede.

I pored velike želje da igra protiv Slovačke na kraju je odlučeno da se ništa ne rizikuje. No, selektor Hadžibegić otkrio je da je Kolašinac htio da ide i u Bratislavu s ekipom, ali je stigao zahtjev koji mu to nije omogućio.

Oglasi

"Nažalost, Sead Kolašinac se nije dovoljno oporavio i, na zahtjev njegovog kluba, a uprkos njegovoj želji da ostane sa nama, morao se vratiti u Francusku! Njegov dolazak i prisustvo u kampu reprezentacije, mnogo je značio mladim igračima u pripremi utakmice protiv Islanda, a i meni kao selektoru, poručio je Hadžibegić i dodao.

"Seji se iskreno zahvaljujem i želim mu brz oporavak od povrede".

Nazalost, Sead Kolasinac se nije dovoljno oporavio i, na zahtjev njegovog kluba, a uprkos njegovoj zelji da ostane sa...

Posted by Faruk Hadžibegić on Saturday, March 25, 2023
Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kolašinac ove sezone igra u životnoj formi i jasno je da je njegova povreda itekako poremetila planove Hadžibegiću.

Protiv Islanda bio je primoran staviti na lijevo krilo Jusufa Gazibegovića koji je odigrao odličnu utakmicu i sjajno je zamijenio Kolašinca. Očekuje se da će upravo Gazibegović i sutra zaigrati na istoj poziciji protiv Slovačke.

Top Komentari

Igraci koji ne trebaju biti nikako biti u reprezentaciji BiH to su: Kenan Kodro, Amer Gojak, Adnan Kovacevic, Gojko Cimerot, Nikola Vasilj i Kena Piric, treba im se zahvaliti i ne zvati ih nikako, jer ako hocemo imati jaku reprezentaciju BH, onda moramo imati i jaku klupu, ove igrace koje sam nabrojao nisi ni za klupe bilo koje reprezentacije u Evropi. Ne zna sta se cini da se nadje neko ko je dobar golman, osim Ibrahima Sehica mi nemamo dobrog golmana, Vasil i Piric nisu dobre alternative za ibrahima Sehica. Najveci kloc u ovoj reprezentaciji je Kodro, ja ne znam ko gura tog Kodru, kad god je taj Kodro usao u na teren, nikada ama bas nikada nista nije prikazao, eto igrao je malo protiv Islanda, tri puta je dobio loptu i sva tri puta izgubio loptu, ama taj covjek ne zna da se sastavi sa loptom a delem da igra.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi