Slovaci pesimistično čekaju BiH, selektora nazivaju javnim neprijateljem broj jedan!
Foto: FS Slovačke

Calzona navukao gnjev javnosti

Slovaci pesimistično čekaju BiH, selektora nazivaju javnim neprijateljem broj jedan!

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je fantastičnom igrom i rezultatom (3:0) protiv Islanda otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a sada slijedi gostovanje Slovačkoj gdje nas domaćin čeka u veoma ružnom raspoloženju.

I dok su Zmajevi sinoć na Bilinom polju demolirali Island, u Slovačkoj su se grickali nokti od nervoze u utakmici protiv Luksemburga koji je na kraju u Trnavi otkinuo bod remiziravši 0:0.

Slovaci nikako nisu računali na samo jedan bod protiv Luksemburga, a selektor tamošnjeg nacionalnog tima, Francesco Calzona, dan nakon utakmice prozvan je javnim neprijateljem broj jedan.

Jan Jasenka, novinar portala sport.sk objavio je članak s naslovom "Javni neprijatelj broj jedan", te iznio oštre kritike na račun italijanskog stručnjaka nakon novog neuspjeha njihove reprezentacije.

"Ako smo do sada u Slovačkoj imali stara poznata lica koja su redovita meta velikog vala negodovanja javnosti, onda nakon utakmice u četvrtak među njima mogu primiti novog člana. Pa, ostavit će ih u vrlo mračnoj sjeni barem nekoliko dana", stoji u uvodu teksta, a zatim nastavlja:

"To je uspjelo Talijanu Francescu Calzonu, koji nakon neuspješne utakmice s Luksemburgom (0:0) ne može smisliti ime možda svakog Slovaka koji je makar na mikrosekundu spomenuo našu fudbalsku reprezentaciju.

Oglasi

No, istina je da ljutita slovačka javnost ne čudi. Slovačka je krivo ušla u kvalifikacijsku bitku za nastup na EURO 2024. Moglo je, naravno, završiti i katastrofalnije, remizirali smo bez golova, ali slika igre naše reprezentacije itekako bode oči i tmurno raspoloženje navijača je opravdano."

Zatim je pomenuti novinar opisivao sinoćnju utakmicu te naveo da su Slovaci djelovali bezidejno, bez samopouzdanja, promišljanja, ideje, te da su imali mnogo izgubljenih lopti.

Između ostalog, za kraj je dodao kako se Slovačka godinama unazad muči u utakmicama gdje je favorit, te dodao i da se vjerovatno i nema šta mnogo toga dobrog očekivati u duelu protiv Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, duel Slovačka - Bosna i Hercegovina igra se za dva dana od 20:45 sati na stadionu Tehelne Pole u Bratislavi.

Zmajevi su danas odradili trening, a sutra u 11 sati na programu je čarter let na relaciji Sarajevo - Bratislava, te će se sutra naveče održati press konferencija i zvanični trening našeg tima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi