Faruk Hadžibegić po povratku iz Lisabona: "Ne bih rekao da je rezultat neočekivan..."

Zmajevi se vratili kući

Faruk Hadžibegić po povratku iz Lisabona: "Ne bih rekao da je rezultat neočekivan..."

Edmir Škorić

Reprezentacija BiH vratila se iz Lisabona gdje je u subotu navečer poražena sa 3:0 od selekcije Portugala u trećem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajevi su imali problema sa odlaskom u Lisabon, kasnio je let i kući, ali nešto prije 19 sati sletjeli su na Međunarodni aerodrom u Sarajevu.

Slijedi malo pauze, a već u utorak duel sa Luksemburgom koji je od velike važnosti. Na konstataciju da smo teško poraženi u Lisabonu, selektor Faruk Hadžibegić je kazao:

"Ne bih rekao da je neoečkivan s obzirom da je Portugal ekipa koja je favorit u našoj grupi. Na osnovu onoga što se pokazalo na terenu, mislim da je rezultat visok, previsok. Naša ekipa je pokazala jedan voljni momenat, vrlo zavidan kvalitet igre. Spomenuo bih i njihovog selekora koji je rekao da nisu imali puno rješenja i da su počeli da se nerviraju..."

"Svaki poraz je težak, meni je najgore, ali mislim da je previsok. Nije mi drago. Izašli smo sa željom da napravimo najbolji rezultat, čak smo imali ambicije da pobijedimo. Teško je pobijediti jednog takvog protivnika, trebate mnogo više sreće. Na nama je da sada ne padnemo u ovom momentu. Vidjet ćemo šta će biti u utorak. Napravićemo neku analizu pred Luksemburg", dodaje selektor. Na pitanje o problemima s letovima nije htio dati konkretan odgovor:

Oglasi

"Ja bih samo da pričam o fudbalu. Bojao sam se naše fizičke pripreme i momenta, u jednom trenutku je šest igrača tražilo izmjenu".

"Umor je ogroman. Vidjet ćemo kako će igrači reagovati sada kada dođemo u Zenicu. Kod igrača je velika želja da ostvarimo rezultat koji svi želimo. Naš cilj je da idemo na Evropsko prvenstvo. Svjesno sam ušao u sve ovo. Država to zaslužuje, naši igrači to zaslužuju".

Strah od fizičkog momenta

"Sve nas interesuje šta se dešava okolo, ali moramo da gledamo sebe. Samo da se oporavimo za ovu utakmicu, a jedino me je strah tog fizičkog momenta", dodaje selektor.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Osim umora, problem je i to što zbog kartona pravo nastupa nema Benjamin Tahirović, mladi veznjak koji je upravo potpisao za Ajax, koji ga je od Rome otkupio za 8,5 miliona eura.

Top Komentari

izvoristine
Los trener skroz. Bolji je bio Petev i jos mnogi drugi nego Hadzibegic. Sa njim tesko i Luxemburg pobjedit.
1 3
Trapatoni
Yebem te usta neznalico jedna! Ti nisi trener ni za regionalne lige a kamoli za reprezentaciju! Puu yebo te onaj ko te doveo !
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi