Baš nas je krenulo: Problemi za Zmajeve i po povratku u Bosnu i Hercegovinu

Let kasni, igrači nervozni

Baš nas je krenulo: Problemi za Zmajeve i po povratku u Bosnu i Hercegovinu

Midhat Šljivak

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je prošle noći u Lisabonu od Portugala s 3:0. Nažalost, nove nevolje zadesile su Zmajeve po povratku kući i ponovo je u pitanju let koji kasni više od sat vremena.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine neće se po dobrom sjećati putovanja u Portugal. Na odlasku iz naše zemlje let je zbog problema s avionom kasnio osam sati i naša selekcija je u glavni grad Portugala stigla 20 sati pred utakmicu, pa su otkazali trening i sve aktivnosti koje su trebali imati u Lisabonu.

Niko nije slutio da će novi problemi zadesiti naš nacionalni tim i po povratku u Bosnu i Hercegovinu. Let kojim se vraćaju kasni i već više od sat igrači sjede i nemoćno čekaju povratak.

Kako SportSport.ba saznaje, igrači i stručni štab su se ukucali u avion. Međutim, motori se još nisu pokrenuli i na 37 stepeni Celzijusa naša ekipa čeka povratak u Sarajevo.

Nervoza u avionu se itekako osjeti. Nije to nikakvo čudo s obzirom na sve što su prošli prethodnih dana, ali i nakon rezultata s jučerašnje utakmice. No, danas na aerodromu u Lisabonu niko nije miljenik sreće. Naime, svi letovi su kasnili najmanje sat vremena, pa tako i ovaj našeg nacionalnog tima. Sreća nam nikako nije naklonjena. 

Oglasi

Ipak, bez obzira što se na ovakve stvari ne može uticati, sigurno da i povratak u BiH kasnije od planiranog neće nam dobro doći pred utakmicu koja se igra u utorak na Bilinom polju protiv Luksemburga i poprilično je nevjerovatno da se ovakve stvari desile i na putu za Lisabon, ali i po povratku u Sarajevo.

Hadžibegić novinaru nakon poraza u Portugalu: "Vi imate dovoljno iskustva..."

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić čestitao je Portugalu na zasluženoj pobjedi u ovom meču.

Portugalci su nadigrali bh. tim i stigli su do tri boda kojima su nastavili niz pobjeda pod vodstvom Roberta Martineza. Selektor Hadžibegić je nakon meča rekao.

"Zaslužena pobjeda Portugala. Sigurno da su jedan od najboljih reprezentacija. Imaju iskustvo koje je napravilo razliku na ovoj utakmici. Prvo poluvrijeme bilo je jako dobro. Žao mi je što nismo iskoristili jednu od dvije prilike koju smo imali. Posebno ona Džekina. Drugo poluvrijeme smo pali fizički i svih pet izmjena sam napravio zbog umora", rekao je Hadžibegić, te je nastavio:

"Ekipa Portugala je na taj način iskoristila da dođe do pobjede. Dali su golove u ključnim momentima. Mislim da smo zaslužili drugi rezultat. Možda 2:1 ili 3:2 bi bilo logičnije. Htjeli smo, dali smo sve što smo mogli i to je naš limit. Nismo mogli da napravimo reakciju. Dobili smo barem Barišića i Hamulića", kazao je Hadžibegić.

Oglasi

Možda na kraju i prevelik poraz. Koliko će sve uticati na utakmicu protiv Luksemburga?

"Svih pet su tražili da izađu. Nisam htio napraviti sve te izmjene. Svjesni smo važnosti pobjede protiv Luksemburga. Imamo putovanje nazad, utakmica je vrlo brzo. Tahirović ima žute kartone i neće igrati".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Koliko je cijela ova situacija s letom uticala na ovo danas. Da li su igrači bili pod stresom?

"Vi imate dovoljno iskustvo da odgovorite na to pitanje", završio je Hadžibegić.

Top Komentari

Njazri94
Amqtersko sve,od igraca,strucnog staba,organizacije,predsjednika...Protiv Portugala uvodis Barisica prvi nastup lik hladno u Osijeku igra,uvodis Hamulica lik hladno 42 minute u zadnjih 14 susreta imao,uvodis Varesanovica dao koji gol pri kraju i dovoljno za reprezentaciju i to ga uz poziv garant s tribina i uvedes u igru,standardan ti Sanicanin koji je rezerva u motha****in Partizanu...Uvedi Bilbiju barem u napad 20 minuta,ili ga ne **** vise,ili nek odigra pa nek pokaze jel moze ili ne moze
2 0
CeZenicaLik
“Vrlo interesantno ali oduvijek poznato.Mi smo i najbolji treneri a ujedno i igraci.Sve su nas vec trebali i u nogometni savez izabrati.Mi bi trebali preko portala sastavljati ekipu.Trener i savez nam ne trebaju.Tek bi onda napravili nesto.....hahahah”
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi