Kako su mogli? Okrutni lopovi zvijezdi Bayerna ukrali kuhalo za rižu

Morao je naručiti novo iz Južne Koreje

Kako su mogli? Okrutni lopovi zvijezdi Bayerna ukrali kuhalo za rižu

Eldar Ganibegović

Poznati sportisti često su na meti pljačkaša. Ovaj put je red došao na zvijezdu Bayerna. Pljačka nije bila teška odnosno nije izgubio neku materijalnu vrijednost, no priča je itekako zanimljiva.

Min-jae Kim, 27-godišnji stoper iz Južne Koreje, ljetos je stigao u minhenski Bayern. Na Allianz Arenu stigao je nakon osvojenog Scudetta s Napolijem.

Bavarci su za njegove usluge Napoliju platili 50 miliona eura. Zanimljivo, godinu dana ranije Napoli ga je doveo iz Fenerbahčea za 32 miliona eura manje.

Ove sezone je Korejac upisao 17 nastupa za minhenski tim. Još uvijek čeka na prvi gol ili asistenciju, no kao stoperu to mu nije primarni zadatak.

Fudbaler rođen u Tongyeongu bio je žrtva zanimljive pljačke. Sve se dešavalo dok se useljavao u svoj novi dom u Minhenu.

Lopov je ukrao njegovo kuhalo za rižu nakon što je igrač ostavio predmet napolju da unese drugu kutiju. Kim cijeni originalni uređaj iz svoje domovine i morao je čekati dok mu njegov agent Dee Hong ne donese novi iz Koreje.

Oglasi

Sreća po fudbalera Bayerna je što je ukradeno samo to, a nije obijena cijela kuća ili stan, kako se to dešavalo brojnim fudbalerima i drugim imućnim sportistima. Jedan od njih je i fudbaler iz Hrvatske, Domagoj Vida.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Min-Jae je trenutno s reprezentacijom Južne Koreje. Prije četiri dana ova selekcija je u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo (druga faza) s 5:0 razbila Singapur, a on je igrao 90 minuta.

Narednu utakmicu igraju sutra od 13 sati po našem vremenu. Protivnik i to u gostima je Kina, a Min-Jae bi se opet trebao naći u početnoj postavi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti