Yann Sommer je golman Intera, ali Bayern ne izlazi iz glave: "Tamo je divlja situacija"

Švicarac ne pamti po lijepom Minhen

Yann Sommer je golman Intera, ali Bayern ne izlazi iz glave: "Tamo je divlja situacija"

Edmir Škorić

Iskusni švicarski golman Yann Sommer potpisao je za Bayern prošle zime kako bi zamijenio Manuela Neuera, koji se teško povrijedio tokom odmora i odlaska na skijanje.

Sommer je stigao iz Borussije Moenchengladbach kako bi nadoknadio izostanak legendarnog Nijemca, no sada očito žali što je mjesece provodio u Minhenu. Ovog ljeta je "pobjegao glavom bez obzira" i stigao u Inter.

"Proživljavali smo izuzetno divlju situaciju u Bayernu. Otpuštanja, promjene, puno nemira i raznih problema mimo sporta. Naučio sam kako stvari funkcionišu u Bayernu. Odabereš jednog ili dva igrača i onda se mediji iživljavaju nad njima. Onda izaberu neka dva nova igrača. Zatim je bio red na mene. Ali nije mi se dalo da se branim javno. Najvažnije je bilo igrati i pomoći ekipi da bude uspješna. Srećom, na kraju je sve dobro prošlo", rekao je Sommer za švicarski Blick.

Povodom kritika koje je dobio u Nemačkoj, Yann Sommer je objasnio da to nije previše utjecalo na njega.

„Naravno da je ponekad bilo neprijatno, ali kritika je dio života i mogu da se nosim sa tim jako dobro. Ne zamjerim. Ako neko ima mišljenje, ima potpuno pravo da ga javno dijeli s drugima".

Oglasi

Na pitanje o razlikama između Bayerna i Intera, golman nije sumnjao: "Bayern je veoma profesionalan u organizacionom smislu. Radnici su veoma topli i direktni. U Interu se također brinu da se novi igrači i njihove porodice osjećaju ugodno. U Italiji je mentalitet malo drugačiji i vrlo strastven. Pritisak je isti u oba kluba. Cilj je uvijek biti uspješan", dodao je.

34-godišnji Švicarac je već upisao 10 nastupa za Inter i na šest mečeva je sačuvao mrežu, te je dobio dosta pohvala u Italiji.

Za Bayern je prethodno ukupno b ranio na 25 utakmica, a na osam njih je sačuvao mrežu, ali je bio izložen čestim kritikama jer je timu išlo jako loše i bilo je puno problema, mada se na kraju Sommer može pohvaliti osvajanjem bundesligaške titule.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bila je to prva titula ili trofej za ovog golmana u nekim jačim evropskim ligama, dok je ranije brojne titule i trofeje osvajao kao golman švicarskog Basela.

Osim za Inter, Bayern, Borussiju M. i Basel, branio je još za Vaduz i za Grasshopper. Trenutno je i prvi golman švicarske reprezentacije s kojom bismo ga mogli gledati na Euru naredne godine u Njemačkoj.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi