Pala velika odluka: Allegri odlazi, dolazi čovjek kojeg navijači Juventusa obožavaju
Allegrijev defanzivni fudbal rijetko kome se dopada, ali ove sezone zaista donosi rezultate (Foto: EPA)

Promjena u Torinu

Pala velika odluka: Allegri odlazi, dolazi čovjek kojeg navijači Juventusa obožavaju

E. Škorić

Italijanska štampa jutros je donijela pomalo senzacionalne vijesti - Juventus će ubrzo dobiti novog trenera, pošto se klub planira razići sa Maxom Allegrijem.

Prema informacijama rimske radio stanice “Radio Radio”, već su razjašnjeni svi detalji za Conteov povratak na klupu Stare dame sljedećeg ljeta. Juve trenutno vodi Massimiliano Allegri (56), koji ima ugovor do 2025. godine i sa njim je timj trenutno na drugom mjestu u Seriji A.

Hoće li se Conte ponovo vratiti u Juventus? Sada je ostavio širom otvorena vrata za treću vjeridbu sa svojom pravom ljubavi.

Conte je trenutno bez kluba. Nedavno je trenirao Tottenham. Spursi su otpustili Italijana u martu nakon izostanka sportskog uspjeha i kritičnih izjava prema klubu i njegovom vlasniku.

U svojoj prvoj sezoni, Conte je osvojio prvenstvo sa Juventusom 2012. godine. U kupu je izgubio finalu od Napulja (0:2). U avgustu 2012. Conte je osuđen na desetomjesečnu zabranu zbog saučesništva u kockanju, koja je potom smanjena na četiri mjeseca. Potom je vodio Sienu u drugoj ligi.

Oglasi

U decembru 2012. vratio se na trenersku klupu Juvea, a 2013. uspio je da odbrani šampionsku titulu. U svojoj posljednjoj sezoni, Conte je doveo klub do trećeg uzastopnog šampionata. Ugovor mu je sporazumno raskinut 2014. godine.

Četiri Scudetta, jedan naslov Premier lige

On je ostavio velikog traga kao igrač Juventusa, potom i kao trener i njegovom povratku raduju se mnogi navijači Stare dame.

Conte (54) je prije Tottenhama vodio Inter s kojim je osvojio Scudetto, a bio je i menadžer Chelseaja. U karijeri je još vodio Arezzo, Bari i Atalantu, dok je osim za Juventus, igrao i za Lecce.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Četiri osvojena naslova u Italiji svakako su dobra preporuka upravi Juventusa da ga vrati već na ljeto. Ipak, iako Allegri ove sezone dobro vodi Juventus, dojam je da ekipa igra previše dosadan i defanzivan fudbal, pa bi se to moglo promijeniti od naredne sezone.

Juventus će već u petak gostovati kod Monze i pokušati da zadrži korak za Interom ili da možda prestigne svog ljutog rivala koji ima dva boda više. Interov naredni rival bit će Napoli i to u gostima, ali prije toga odigraće s Benficom meč Lige prvaka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Almir5556
E cuj obozavaju hahahah covjek nepozeljan u Torinu.
0 0
CN69
Eto koliko ti veze imas sa sportom i informacijama novinarcicu. Contea mrze iz dna duse, htjeli su da mu se ime skloni sa stadiona kada je preuzeo Inter. Zato, prije nego sta izvalis, informisi se papak!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi