Srbija je oduševljena onim što u Kragujevcu radi Feđa Dudić

Novi trijumf za Radnički 1923

Srbija je oduševljena onim što u Kragujevcu radi Feđa Dudić

M. Šljivak

Feđa Dudić je s Radničkim 1923 uspješno krenuo u drugi dio sezone Super lige Srbije. Na Čika Dači savladan je imenjak iz Niša s 3:2.

Sjajni bh. stručnjak Feđa Dudić preuzeo je Radnički 1923 iz Kragujevca kao posljednjeplasirani tim na tabeli i potpuno je preokrenuo sezonu ovog tima.

Njegov tim igrao je odlično u jesenjem dijelu sezone, a tako su počeli i u drugom dijelu i u 20. kolu je savladan Radnički Niš s 3:2.

Domaći sastav dobro ulazi u meč. Već u šestoj minuti Sahli pogađa za prednost od 1:0, a ovim rezultatom se otišlo na odmor.

U nastavku Vidosavljević s dva gola donosi velikih 3:0 za domaće. Pogađao je u 47. i 59. minuti meča i činilo se kako će ekipa Feđe Dudića doći lagano do pobjede.

Ipak, gosti iz Niša su se uspjeli potpuno vratiti u meč. Prvo je Dele u 73. minuti pogodio za 3:1, a Cvetković u 85. minuto pogađa za 3:2.

Oglasi

Do kraja međutim gostujući tim nije uspio doći do poravananja. Ostalo je 3:2 i Radnički 1923 je došao do ipak zaslužene pobjede.

Ovom pobjedom Radnički je skočio na osmo mjesto s 26 bodova, a njihov današnji rival je 15. sa samo 17.

Treba napomenuti da je Besim Šerbečić odigrao kompletan meč za domaći sastav u ovom duelu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Super liga, 20. kolo:

Radnički 1923 - Radnički Niš 3:2

Top Komentari

magistar
Nažalost u Srbiji javnost ne prati bilo šta sem Zvezde i Partizana, a kamoli šta radi Dudić i još da su oduševljeni 8. mjestom tamo nekog Radničkog
2 0
SonPen1946
Dobar trener, ali za te seljacke klubove, kao velez ili taj radnicki.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti