Za Dudića i Radnički nije mogao svanuti bolji dan: Danas će kasu napuniti transferom od milion KM
Dudić je u Radnički ove zime doveo dvojac iz Premijer lige naše zemlje

Veliki posao su napravili na zimskoj pauzi

Za Dudića i Radnički nije mogao svanuti bolji dan: Danas će kasu napuniti transferom od milion KM

S. Mlaćo

Feđa Dudić u Radnički Kragujevac dovodi pojačanja, a sada je spreman i prvi odlazak. Biće to sjajan transfer i definitivno u Kragujevcu imaju razloga za zadovoljstvo.

Kako je već poznato u Kragujevac je stigao dvojac iz naše zemlje Mehmed Ćosić i Tomislav Dadić, a klub će napustiti Nikola Miličić koji će karijeru nastaviti u Partizanu.

Miličić ima tek 19 godina, nije se naigrao u posljednje vrijeme zbog povrede, no u Partizanu su procijenili da je kapacitet za velike stvari. Danas će obaviti ljekarske preglede i ukoliko sve bude po planu, potpisat će ugovor do juna 2028. godine.

Radnički će na ime obeštećenja dobiti 500.000 eura, te bonuse u slučaju narednog transfera, što je posao iz snova za tim koji predvodi bh.trener.

U Kragujevcu su sretni i ponosni, svjesni da su napravili sjajan posao, a sada će dobiti i novac koji će im dobro doći za pojačanja te stabilizaciju u drugom dijelu sezone.

Zanimljivo da je Partizan Miličića želio i prošlog ljeta, no nije došlo do dogovora, ali sada jeste. Partizan je napunio svoju kasu prodajom Mihajla Ilića u Bolognu (5,5 miliona eura), pa im nije bio problem skoro milion KM dati za novo pojačanje.

Oglasi

Miličić je rođen u Kraljevu, a ponikao je tamošnjem Kikeru, da bi 2022. godine stigao u Radnički, a zatim upisao 33 nastupa za prvi tim.

Pet je upisao ove sezone, povrijedio se, ali kasnije je utvrđeno da nije ozbiljnija povreda i vraća se u u trenažni proces. Partizan je procijenio da je nogometaš za velike stvari, kontaktirao Kragujevčane i posao će biti završen već danas.

Podsjetimo, Partizan je jesenji prvak Super lige Srbije te ima bod prednosti nad Crvenom Zvezdom. I Crvena zvezda će pazariti ove zime s obzirom da je jučer objavljeno da put Engleske ide mladi Kosta Nedeljković.

Tim iz Birminghama će na račun Crvene zvezde uplatiti devet miliona eura, a Zvezda ima i procente od narednog transfera, što je zaista sjajan posao za ovaj klub.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Treba istaći da klubovi iz Srbije zaista pomjeraju granice u transferima, a na cijeni su sve više mladi nogometaši koji prave unosne transfere. Za to vrijeme u bh. nogometu bez većih transfera, a mladi talenti iz najvećih klubova većinom završe u niželigašima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi