Šta se dešava u federalnom savezu? Sudije koje ne ispunjavaju uslove sude Prvu ligu FBiH?

Šta se dešava u federalnom savezu? Sudije koje ne ispunjavaju uslove sude Prvu ligu FBiH?

A. Beganović
Teme:

Iako se činilo da je akcija "VAR" koja je rezultirala podizanjem optužnice za organizirani kriminal, primanje mita, dara ili drugih oblika koristi radi namještanja fudbalskih utakmica u BiH protiv Vladimira Dominkovića, Ilije Živkovića i Kenana Bajraktarevića, popravila stanje u federalnom fudbalu, posljednja dešavanja govore da to baš i nije tako.

Za dešavanja tokom dugotrajnog izbornog procesa SportSport.ba je već pisao, kao i o sramnom lobiranju na Skupštini održanoj prošle sedmice, no nažalost to nije sve. Tokom lobiranja bivše rukovodstvo koje je svim silama željelo sačuvati moć u Savezu i u tome je i uspjelo, mnogo toga je obećalo pojedincima kako bi na Skupštini njihovi favoriti dobili glas.

Obećano, ispunjeno, bar kada je u pitanju lista sudija na kojoj će od početka drugog dijela sezone biti i nekoliko novih imena. I da bi se obećanja ispunila nisu birana sredstva, pa na kraju nije bilo važno ni što pojedine sudije ne ispunjavaju uslove da se nađu na Listi sudija.

Kako SportSport.ba nezvanično saznaje, na listi sudija, a sve kako bi se "kupili" glasovi na Skupštini, našli su se između ostalog i Selmin Osmančević i Ismet Ibrahimkadić, obojica iz Zeničko-dobojskog kantona.

Reklo bi se, ništa čudno. Liste sudija se mijenjaju, no Osmančević po Pravilniku o sudijama ne može biti na listi sudija za Prvu ligu Federacije jer ne ispunjava uslove. Naime, ovaj sudija rođen 1985. godine po prvi put dolazi na listu entitetskih liga i po Pravilniku o sudijama ne smije imati više od 34. godine.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

S druge strane, Ibrahimkadić je već ranije sudio Prvu ligu Federacije BiH, no zbog lošeg suđenja je "prebačen" u niži rang. I opet ništa čudno, sudije padaju i vraćaju se na liste, ali da bi se vratili trebali bi ispunjavati određene uslove. Tako bi Ibrahimkadić, trebao biti u prvoj grupi uspješnosti na 2. Ligi u prethodnoj godini, a kako SportSport.ba saznaje, on tu nije. Također, kako tvrdi naš izvor, padao je i na fitness testu što su ne ide u prilog.

Da li će iz Izvršnog odbora, onog "starog" objasniti bosanskohercegovačkoj javnosti zbog čega su sudije koje ne ispunjavaju uslove stavljene na listu ili će pak kao i mnogo puta do sada mudro šutiti nadajući se da će njihove "mutne" igre biti zaboravljene, ostaje nam da vidimo.

Top Komentari

Brazuka
Kriminalci u odorama. Sve dolazi na naplatu
3 0
Iziksaudvicu
Ništa novo ?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti